Amerikaans rechtssysteem verbiedt verkoop van Samsungs oude toestellen

Apple heeft ervoor gezorgd dat Samsung een aantal oude toestellen niet meer mag verkopen. Het vreemde is dat deze toestellen al uit de verkoop waren gehaald door Samsung zelf.

Er is weer nieuws vanuit de Verenigde Staten waar Samsung en Apple tegenover elkaar stonden. Het ging weer over de patenten van Apple die Samsung met een aantal toestellen heeft geschonden. De rechter heeft gisteren bepaald dat Samsung een aantal toestellen niet meer mag verkopen die al jaren niet meer op de markt verkrijgbaar waren. Dit lijkt nutteloos, maar het is voor Apple een stap in de juiste richting.

Verkooprechten oude toestellen

oude toestellen s3
Samsung Galaxy S3

Het is weer eens iets anders. Apple en Samsung die tegenover elkaar staan in de rechtszaal zonder dat er een hoop geld op het spel staat. Aan de andere kant stonden er wel verkooprechten op het spel voor Samsung. Het ging over de Samsung Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 en Skyrocket. Enkele toestellen zullen je wel bekend voorkomen, maar dan weet je ook dat het nieuwste toestel, de Galaxy S3, in 2012 uitkwam. Deze is ondertussen allang uit de verkoop gehaald door Samsung zelf.

Jurisprudentie

Met het verkoopverbod op de oude toestellen heeft Apple op het eerste gezicht niets bereikt. Toch zit er meer achter. In de toekomst zal de rechtbank makkelijker toestellen uit de verkoop halen op basis van patentschending. Dit komt door jurisprudentie. Dit houdt in dat een rechter altijd terug moet kijken naar eerdere uitspraken van andere rechters. De uitspraak mag niet in tegenspraak zijn met die van eerdere uitspraken zoals in dit geval bij Apple en Samsungs zaak.

Toekomst

Dit betekent op het moment nog niet zoveel, maar als er in de toekomst een situatie is waarbij Samsung Apple’s patenten schendt, kan de rechter een toestel sneller uit de verkoop halen. De verwachting is dat Apple hier zeker gebruik van gaat maken.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters