Amerikaanse consumentenbond kan de iPhone 4 niet aanbevelen

De Amerikaanse consumentenbond genaamd Consumer Reports kan geen positief advies afgeven over de iPhone 4. Volgens de bond spelen de ontvangstproblemen het toestel parten en kan de bond daarom het toestel niet aanbevelen.

iPhone 4 oplossing

Een non-profit organisatie uit Amerika die het equivalent is van de Nederlandse consumentenbond heeft een negatief advies gegeven over de nieuwe iPhone 4 van Apple. De bond heeft stevige kritiek op de volgens eigen zeggen ontwerpfout van Apple in het toestel. Volgens de bond is het niet verantwoord om het toestel aan te schaffen aangezien het signaal stevig kan afnemen als het verkeerd vasthouden wordt. De bond bevestigd dan ook eerdere berichten over de mogelijke productieproblemen van de iPhone 4 die andere websites en gebruikers eerder ook al hadden opgemerkt. De bond trekt dan ook de eerdere uitspraak van Apple in twijfel waarin de producent aangaf dat het slechts om een optisch probleem van de signaal weergave gaat in plaats van een hardwarematig probleem. Uit metingen van de bond zou namelijk blijken dat het signaal daadwerkelijk afneemt en dit is ook niet geheel te weiden aan het netwerk van AT&T maar aan de nieuwe iPhone.

De bond weet tot slot dan ook te melden dat het de telefoon daarom niet kan aanraden terwijl het in haar andere tests prima uit de bus komt. Mocht je toch een iPhone 4 hebben dan kan volgens de bond het probleem wel gemakkelijk verholpen worden door een stukje tape te plakken over de linkerkant van het toestel of een case te nemen.

Ondertussen raakt Apple nog verder in opspraak aangezien moderators van haar eigen forum berichten aan het verwijderen zijn die melding maken van het negatieve advies van de bon. De vorm van censuur lijken maar weinig mensen te kunnen bekoren en media weten dan ook uitbundig melding te maken van deze voorvallen. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters