Amerikaanse Consumentenbond sloopt 'bendgate'

De Amerikaanse Consumentenbond heeft de definitieve duit in het zakje gedaan over ‘bendgate’, waarmee de ophef over de makkelijk te verbuigen iPhone 6 Plus wordt bedoeld. Met een wetenschappelijk verantwoorde test toont Consumer Reports aan dat het helemaal niet zo makkelijk is om het toestel te vernielen.

Amerikaanse Consumentenbond sloopt 'bendgate' consumer reports bend test

Het doet voor smartphoneliefhebbers pijn om het filmpje te bekijken, waarin de drie laatste iPhones, de Samsung Galaxy Note 3, de LG G3 en de HTC One M8 allemaal door een machine worden verbogen. Voor een idee over de kracht die de machine gebruikt om de toestellen te verbuigen, worden ook een tennisbal en een viertal potloden door het apparaat aangepakt.

De test van Consumer Reports levert een interessant rijtje op van de sterkste superphones van dit moment. Het blijkt dat de Samsung Galaxy Note 3 het moeilijkst te verbuigen of te breken is van alle geteste telefoons, en de iPhone 6 en de HTC One M8 het makkelijkst. Maar zelfs voor die laatstgenoemden is nog 35 kilogram aan kracht nodig om de toestellen permanent te verbuigen. Het filmpje hebben we hieronder overgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gertjanvb -

  De test van de Amerikaanse Consumentenbond; is slecht en zegt echt helemaal niets.

  Indien op een mobiele telefoon in het midden een steeds grotere kracht wordt uitgeoefend, dan zal een mobiele telefoon vanzelf kapotgaan; zo blijkt!

  Alleen uit de films / tests op het internet, blijkt dat ondermeer de Iphone 6 plus; met de handen, vasthoudend aan de boven en onderkant is gebogen. Waarbij de Iphone 6 plus ter hoogte van de volumeknoppen, ogenschijnlijk met speels gemak, is verbogen en is kapotgegaan. Zie deze link; https://www.youtube.com/watch?v=IROcoJeVfSI, waarbij vier mobiele telefoons, inclusief de Iphone 6 plus, aan een buigtest worden onderworpen. Zie ook deze link; http://www.computerbild.de/artikel/cb-News-Handy-iPhone-6-Plus-Bentgate-10924548.html. De uitkomst van de buigtest is exact hetzelfde! Dit is natuurlijk iets geheel anders dan de test die de Amerikaanse Consumentenbond heeft uitgevoerd en komt meer overeen met de praktijkbelasting.

  Dit is reden 1 dat de test slecht is!

  Wat had de Amerikaanse Consumentenbond dienen te doen?; het klemmen van de toestellen aan de onder en bovenkant en dan een buigende beweging te maken. Ook hierbij kan natuurlijk de uit te oefenen kracht op de toestellen worden gemeten en het tijdstip waarop de toestellen gaan buigen / breken.

  Dit is reden 2 dat de test slecht is!

  Omdat uit tal van films blijkt dat op deze wijze de Iphone 6 plus; bijna als een twijgje!, bij gebruik van twee handen; als enige!, buigt, is het denk ik duidelijk dat bij een test op deze wijze het zal blijken dat relatief weinig kracht hoeft te worden gezet om een gebogen telefoon te krijgen en dat andere toestellen, waaronder; de One, Note 3 etc, wederom veel sterker blijken te zijn dan de Iphone 6 plus.

  Het komt mij voor dat de Iphone 6 plus een ernstige ontwerpfout heeft. Aannemelijk dat Apple exact dezelfde aluminium body heeft gebruikt voor de Iphone 6 en de Iphone 6 plus. Waarbij de aluminium body bij de Iphone 6 plus aantoonbaar te zwak is gebleken te zijn.

  De feiten (b)lijken duidelijk te zijn.

  Maar goed de echte Apple fans; Apple incluis, zullen aannemelijk in koor roepen hoe top het allemaal is. Maar goed, iedereen met verstand zal aannemelijk weten wat echt zaak is!

  Zie ook deze link; http://www.telegraaf.nl/digitaal/23124406/___Apple_al_halfjaar_op_de_hoogte_van_lek___.html. Indien het voorgaande juist is, dan zou Apple meteen hebben moeten ingrijpen, maar heeft dat kennelijk niet gedaan.

 2. Sylmaron -

  Er komt toch wel veel kritiek op het onderzoek van deze Consumentenbond omdat ze niet precies kunnen reproduceren wat het probleem lijkt te zijn met deze methode. Het zwakke punt lijkt precies onder de volumeknoppen te liggen.
  Vraag is hoe groot het probleem is maar dat de reviewer van Wired merkte dat zijn iPhone 6 Plus al heel licht boog was toch wel apart. De tijd zal het leren.

 3. hanszw -

  Hoewel ik zeker geen iPhone fan ben, vind ik alle publiciteit omtrent een gebogen iPhone flink overtrokken. Vrijwel zeker is een zwaargewicht met een toestel in zijn achterzak gewoon heel lomp op zijn toestel gaan zitten en wordt dit nu door de media en concurrentie breed uitgemeten alsof je met 2 vingers het toestel zou kunnen buigen. Als je dan ook nog verschillende reacties op dit onderwerp bekijkt dan blijkt dat niet alleen sommige iPhone bezitters fanaten kunnen zijn.

  1. Bas_vhn -

   Eens, sommige mensen willen nu eenmaal graag bloed zien. De reactie van iemand als betis501 hieronder is daar een goed voorbeeld van. Ik verwacht dat dit 'probleem' in korte tijd zal doodbloeden aangezien bovenstaande test laat zien dat er dus helemaal geen probleem is.

   1. bertis501 -

    Nou,nou ze willen bloed zien toe maar ! Feit is dat er een filmpje op internet staat waarop iemand een iphone 6 plus doorbuigt bij de knoppen dus niet in het midden zoals op het filmpje van de consumentenbond. Ik geloof best dat om een klein aantal gaat maar waarom die bond meteen Apple moet beschermen is mij een raadsel. Vandaar mijn opmerking die ik gewoon laat staan trouwens

   2. rainn_010 -

    Waarom ze Apple beschermen? Dat doen ze niet. De consumentenbond is ervoor om consumenten informatie te geven over bepaalde producten. Omdat dit nu zo groot in het nieuws is geweest, willen mensen weten of dit bij alle iPhones 6+ gebeurd. Daarom wordt zo'n filmpje gemaakt. Dus niks beschermen van Apple.

   3. Bas_vhn -

    Hoezo 'beschermen' ze Apple? Ze hebben een test uitgevoerd en daaruit blijkt dat er simpelweg geen probleem is wanneer het toestel normaal gebruikt wordt.

   4. bertis501 -

    Ok heren we worden het niet eens ! Rest mij nog jullie nog een prettige dag te wensen en heel veel plezier van de nieuwe iphones !

   5. Bas_vhn -

    Dit is weer zo'n bedenkelijke opmerking. Ik heb de nieuwe iPhone geeneens en ben ook niet van plan om het te kopen. Dit gaat niet over het goedpraten van de aankoop van een telefoon. Zoals hanszw al aangaf wordt er erg overtrokken gereageerd op dat hele 'bendgate'. Nu wordt via deze test aangetoond dat het om een storm in een glas water ging en een heleboel mensen (waaronder jij dus blijkbaar, gezien je reacties hier) zijn om wat voor reden dan ook teleurgesteld in de uitkomst.

   6. rainn_010 -

    Helemaal mee eens, ik vind dit inderdaad geen snuggere opmerking IK ben ook niet van plan om de 6+ te gaan kopen. Ik ben ook helemaal geen Apple fanboy, integendeel.

 4. Bas_vhn -

  Was te verwachten. Het is gewoon hetzelfde als met antenna gate destijds. Iedere telefoon is te buigen, maar ik weet zeker dat een iPhone 6 niet zal buigen zolang je het toestel op een normale manier gebruikt.

  1. Quasimodo -

   Het feit wil dat er 2x zoveel druk nodig is bij een Note 3 om hem te laten buigen. Daarbij moet de machine meer uitslag bewerkstelligen en dus barst het scherm.
   Waardeloze test-methode ook al noemt de man het wetenschappelijk.
   Bij dezelfde buiging en dus druk heeft een note 3 nergens last van en dus kun je er gewoon mee in je kontzak de auto in. Dit is precies waar bendgate over gaat.

   1. Bas_vhn -

    Het maakt niet uit of je meer of minder druk hoeft uit te oefenen bij een andere telefoon. Deze test laat zien dat een iPhone 6 pas permanent buigt wanneer je 35kg druk uitoefent op het middenpunt. Dat is een hoeveelheid druk die onder normale omstandigheden niet voorkomt, en een telefoon in een kontzak steken noem ik dus geen normale omstandigheid. Een telefoon in je kontzak steken is vragen om problemen.

   2. Tybone -

    Uhm… heel veel mensen (voornamelijk vrouwen) steken hun telefoon in hun kontzak. Daar is niks abnormaals aan. Nou zou ik niet al te lange tijd er op gaan zitten. Dit is pas de eerste keer dat een telefoon buigt als het in de kontzak wordt gedaan en die gene zat 4 uur in de auto. Heel veel mensen zullen niet vaak zo lang in de auto zitten en volgens mij heb je dan ook een erg strakke broek nodig.

   3. Bas_vhn -

    Ik ken werkelijk niemand die dat doet en ik blijf er bij dat het vragen om problemen is. Je gaat zitten op een kontzak, dus daar hoort simpelweg geen telefoon te zitten. Mensen die dat wel doen kunnen gewoon verwachten dat het vroeg of laat fout gaat. Ik bedoel als je de telefoon in je broekzak laat zitten terwijl je de broek in de wasmachine stopt kan je ook verwachten dat het ding daarna defect is. De meeste vrouwen die ik ken stoppen hun telefoon overigens in hun handtas of jaszak.

   4. Tybone -

    Dat jij geen mensen kent die hun telefoon in hun kontzak doen, maar het feit blijft dat ze dat toch doen. Maar ik ga hier verder geen moeite meer in steken, omdat we worden het hier toch niet over eens worden.

   5. Bas_vhn -

    Er zullen best mensen zijn die dat doen, ik ben van mening dat het dom is om te doen. Buiten dat een telefoon kapot kan gaan omdat je er op gaat zitten, kan de telefoon ook uit je kontzak vallen als je langdurig zit met alle gevolgen van dien. Verder is het natuurlijk een vrijbrief voor een zakkenroller als je de telefoon in je kontzak stopt. Ik zie alleen maar nadelen.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters