Amerikaanse media niet tevreden over de Microsoft Surface-tablet

Veel Amerikaanse media hebben vandaag hun review gepubliceerd van de nieuwe Microsoft Surface-tablet. De reviewers zijn het er veelal over eens dat het apparaat buggy is en de prestaties ondermaats zijn.

Tientallen Amerikaanse media mochten de Surface-tablet van Microsoft onder een strikt embargo reviewen. Dat embargo is inmiddels verstreken en veel websites hebben dan ook hun reviews nu al gepubliceerd. Maar de meningen over de eigen tablet van Microsoft zijn relatief lauw. Zo weet website The Verge te melden dat de tablet wel erg buggy is en apps soms niet eens werken. Ook Gizmodo hekelt de tablet omdat apps soms niet opstarten en er nu nog simpelweg veel apps missen. De twee sites zijn het er over eens dat er nu nog geen ecosysteem voor Windows 8 RT is en dat veel functionaliteit nog mist.

Time magazine is wel te spreken over het scherm van de Surface. Ze vinden het scherm bijna net zo mooi als dat van de iPad 3. Daarnaast laat PCWorld weten dat de tablet wel soepel loopt in het startscherm van Microsoft en normale taken prima uitvoert. Maar zware apps zijn soms traag en stoppen soms met werken.

Al met al heeft de eerste Microsoft-tablet een lauwe ontvangst gekregen in Amerika. De media zijn het er over eens dat de tablet nu nog niet kan concurreren met de Apple iPad 3 en dat Microsoft in een razend tempo meer apps in de winkel voor de tablet moet gaan zetten. Het gemiddeld eindcijfer voor de tablet ligt rond de 7 punten, aldus de media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters