Amerikaanse media ontvangt Apple Watch gematigd positief

De eerste reviews van de Apple Watch komen online. Websites als TheVerge, The Wall Street Journal, Bloomberg en Recode hebben de eerste smartwatch van Apple inmiddels getest. De sites zijn het er over eens dat het de beste smartwatch tot nu toe is, maar of het apparaatje ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft?

Apple Watch

Nee. Of, zoals Joanna Stern van the Wall Street Journal omschrijft: Mensen die ‘m onmiddellijk herkenden, vroegen of ik het wat vond en of ze er een moesten kopen. Daarop zei ik tegen de meesten: ‘nee’.”

TheVerge is ook te spreken over het horloge. Volgens de site is het de mooiste smartwatch van dit moment en heeft het platform genoeg ruimte om te groeien. De Apple Watch heeft alleen nog de nodige problemen. “Ik draai er niet omheen: de Apple Watch is een beetje langzaam”, schrijft Nilay Patel. “Soms duurt het eeuwen voordat een app is geladen en soms laden apps van derde partijen helemaal niet. Soms doet het horloge het gewoon een paar seconden niet, omdat het aan het denken is en vervolgens pas reageert.”

Bloomberg twijfelt ook aan de meerwaarde van de Apple Watch voor de meeste mensen. “Hij is niet ‘life-changing’. Echter is het horloge wel uitstekend. Apple gaat hier miljoenen exemplaren van verkopen en veel mensen zullen ‘m te gek vinden en van het horloge gaan houden. Het is een prachtig onderdeel van een groot ecosysteem dat Apple over de jaren heen zorgvuldig heeft uitgebouwd”, schrijft Joshua Toposlky. “Ik krijg alleen nog niet het gevoel of ik dit ding elke dag nodig heb. Weer een ander scherm en weer een extra afleiding. De Apple Watch is cool, mooi, krachtig en makkelijk in gebruik. Maar essentieel is ‘ie niet. Nog niet.”

Lauren Goode van Recode deelt de meeste van de eerder genoemde meningen en gaat ook in op de batterij van de Apple Watch. “Hij gaat niet zo lang mee als de batterij van de meeste andere draagbare apparaten, maar het is beter dan ik had verwacht. Apple belooft dat de batterij het met normaal gebruik 18 uur volhoudt. Bij mij is ‘ie overdag, maar ook ’s avonds laat niet uitgegaan. Mijn iPhone was eerder leeg dan mijn Apple Watch.”

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters