Amerikaanse professor voorspelt grote toekomst voor Windows Phone 7

Een Amerikaanse professor voorspelt een grote toekomst voor Windows Phone 7 in een artikel in The New York Times. Na Android zou, om te beginnen in de VS, WP7 wel eens in grootte het tweede mobiele besturingssysteem kunnen worden.

samsung wp7

In het artikel van prof. Randal Stross worden veel bronnen geciteerd om die claim te ondersteunen. Zo meldt de directeur van spelletjesfabrikant PopCap, dat het populaire iPhone-spelletje Plants vs Zombies verkoopt, dat ook dit bedrijf al is begonnen met het produceren van spelletjes voor het WP7-platform. Bejeweled Live is al te krijgen en PopCap blijkt veel interesse te hebben in het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Een rondgang langs andere softwaremakers voor de iPhone leert The New York Times dat er velen ook bezig zijn met het ‘vertalen’ van hun software van iOS naar WP7. Waaruit de krant afleidt dat er kennelijk veel vertrouwen is in het platform, anders zouden ze er geen geld in steken.

Het vooralsnog geringe aantal apps voor WP7, 11.500, staat in geen verhouding tot de App Store van Apple die tot de nok is gevuld met 350.000 apps. Maar de krant haalt een bron aan die meldt dat dit geen probleem is. De meeste gebruikers hebben aan een keuze uit duizend belangrijke apps voldoende.

De integratie van de Xbox-software met de Windowstelefoons zal ook helpen. Veel bezitters van een Xbox en een daarbij behorende account (die hetzelfde is als die voor Windows Phone) zullen, als ze hun telefoon vervangen, een Windows-toestel kiezen, vermoedt hij. En er zijn wereldwijd dertig miljoen bezitters van een Xbox Live-account, dus dat belooft wat.

De deal met Nokia (dat vorig jaar 450 miljoen telefoons verkocht, waaronder 100 miljoen smartphones) zal de adoptie van het platform verder versnellen, meldt Stross. Deze deal zal beide bedrijven op termijn een gouden toekomst opleveren.

Hoewel iedereen die Stross kent in Silicon Valley óf een iPhone óf een Android-toestel bezit, zal dat volgens hem over een aantal jaren veranderen. Die verandering gaat lang niet zo snel als de stormachtige groei van Android of de rijen voor de Apple Stores als er weer een nieuwe iPhone wordt verkocht, maar zal langzaam maar zeker ten faveure van het OS van Microsoft keren, dat iOS op een gegeven moment procentueel achter zich zal laten. Dan is de volgorde der mobiele besturingssystemen als volgt: Android op 1, Windows Phone op 2, iOS op 3 en Blackberry OS op 4.

Bron: The New York Times

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters