Amerikaanse rechter bekijkt opnieuw of Apple patenten van HTC heeft geschonden

Een rechter van de International Trade Commission (ITC) in Amerika heeft aangekondigd dat de commissie opnieuw gaat kijken naar de uitspraak in een zaak tussen HTC en Apple. In eerste instantie oordeelde de ITC dat Apple geen patenten van HTC had geschonden.

HTC vs Apple patents

De patenten in kwestie zijn afkomstig van S3 graphics. Een rechtbank had eerder geoordeeld dat Apple patenten van dit bedrijf had geschonden. Toen Apple HTC aanklaagde voor het gebruikmaken van Android in zijn toestellen, kocht HTC snel S3 Graphics op, en verkreeg daarmee de patenten. Daarmee probeerde HTC terug te slaan bij de rechter door Apple aan te klagen. Maar die poging bleek zonder succes; de ITC verwierp de klacht van HTC.

Daarmee leek HTC weer met lege handen te staan tegenover Apple met zijn rijk gevulde patentenportefeuille, maar de ITC-rechter wil er dus opnieuw naar kijken. Het gaat om vier patenten; als de ITC alsnog besluit om Apple te veroordelen tot een importverbod vanwege schending van de HTC-patenten, kan er een interessante situatie ontstaan.

HTC heeft herhaaldelijk aangegeven dat het bedrijf helemaal niet zit te wachten op rechtszaken. Liever maakt het Taiwanese bedrijf mooie producten zonder met patentclaims lastig gevallen te worden. De kans lijkt groot dat HTC na winst in de rechtszaak met Apple tot een vergelijk probeert te komen, of een uitruil van patenten.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters