Amerikaanse scholieren leren met de smartphone

Steeds meer Amerikaanse scholieren gebruiken smartphones in de les. Waar nog niet lang geleden de mobiele telefoons uit de klaslokalen werden verbannen, worden de apparaten nu gebruikt om er algebra of schrijfvaardigheid mee te leren.

Smartphones

Sinds 2006 hebben drie keer zoveel Amerikaanse scholieren een smartphone. Dat blijkt uit een onderzoeksrappoirt van Project Tomorrow, een non-profit onderwijsorganisatie.

Uit het rapport blijkt dat studenten de belemmeringen die scholen opwerpen tegen mobiele telefoons, in toenemende mate zien als een hindernis om behoorlijk digitaal onderwijs te volgen.

De studenten nemen met de telefoons zelf meer verantwoordelijkheid voor hun leerproces, dat dan ook niet ophoudt buiten het klaslokaal. Thuis gaan ze gewoon door met leren via hun smartphone.

In plaats van de mobiele telefoons in de klas te verbieden, benutten steeds meer scholen de interesse van de scholieren in deze apparaten om ze er wat mee te leren. De mobiele technologie wordt officieel opgenomen in het lesprogramma.

Op Jamestown Elementary School in Virginia gebruiken basisschoolleerlingen de mobieltjes om multimediaprojecten te creëren, hun schrijfvaardigheid te verbeteren en met medescholieren samen te werken. Op een midelbare school in North Carolina zijn de apparaten door de leraren omarmd om de leerlingen algebra, meetkunde en analyse te leren.

Bron: Cellular News

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters