Amerikaanse scholieren leren met de smartphone

Steeds meer Amerikaanse scholieren gebruiken smartphones in de les. Waar nog niet lang geleden de mobiele telefoons uit de klaslokalen werden verbannen, worden de apparaten nu gebruikt om er algebra of schrijfvaardigheid mee te leren.

Smartphones

Sinds 2006 hebben drie keer zoveel Amerikaanse scholieren een smartphone. Dat blijkt uit een onderzoeksrappoirt van Project Tomorrow, een non-profit onderwijsorganisatie.

Uit het rapport blijkt dat studenten de belemmeringen die scholen opwerpen tegen mobiele telefoons, in toenemende mate zien als een hindernis om behoorlijk digitaal onderwijs te volgen.

De studenten nemen met de telefoons zelf meer verantwoordelijkheid voor hun leerproces, dat dan ook niet ophoudt buiten het klaslokaal. Thuis gaan ze gewoon door met leren via hun smartphone.

In plaats van de mobiele telefoons in de klas te verbieden, benutten steeds meer scholen de interesse van de scholieren in deze apparaten om ze er wat mee te leren. De mobiele technologie wordt officieel opgenomen in het lesprogramma.

Op Jamestown Elementary School in Virginia gebruiken basisschoolleerlingen de mobieltjes om multimediaprojecten te creëren, hun schrijfvaardigheid te verbeteren en met medescholieren samen te werken. Op een midelbare school in North Carolina zijn de apparaten door de leraren omarmd om de leerlingen algebra, meetkunde en analyse te leren.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters