Amerikaanse senaat wil bellen tijdens vliegen weer verbieden

De Amerikaanse senaat buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel om het bellen tijdens commerciële vluchten te verbieden. Dat was net toegestaan, omdat inmiddels duidelijk is dat de gsm-signalen de werking van het vliegtuig niet verstoren.

Amerikaanse senaat wil bellen tijdens vliegen weer verbieden nwa 747 400a2 1

Het wetsvoorstel wordt door Democraten en Republikeinen gezamenlijk ingediend. Het aankomende verbod heeft geen andere reden dan dat de senatoren de niet-bellende passagiers willen beschermen tegen het irritante geleuter van de bellers. Het lijkt ze vreselijk om urenlang in een vliegtuig te moeten zitten in een krap stoeltje, omringd door mensen die voortdurend in hun telefoon praten en de rest van de cockpit dwingen om mee te luisteren.

Senatoren Dianne Feinstein en Lamar Alexander bereiden daarom een wetsvoorstel voor om telefoongesprekken te verbieden tijdens commerciële vluchten boven Amerika. Passagiers zouden hun telefoon wel mogen gebruiken voor sms, mobiel internetten of gamen. Dat stuit niet op problemen.

”Telefoongesprekken gewoon privé houden is weliswaar nergens verankerd in de grondwet, maar het is absoluut verankerd in het gezond verstand”, aldus senator Alexander. Mocht de wet worden aangenomen, dan wordt meteen een eind gemaakt aan een conflict tussen twee Amerikaanse overheidsinstanties over het bellen tijdens vluchten. De communicatiewaakhond FCC wil toestemming hiervoor overlaten aan de vliegmaatschappijen, maar het ministerie van transport wil juist wel regels stellen aan het bellend vliegen.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters