Amerikaanse senaat wil bellen tijdens vliegen weer verbieden

De Amerikaanse senaat buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel om het bellen tijdens commerciële vluchten te verbieden. Dat was net toegestaan, omdat inmiddels duidelijk is dat de gsm-signalen de werking van het vliegtuig niet verstoren.

Amerikaanse senaat wil bellen tijdens vliegen weer verbieden nwa 747 400a2 1

Het wetsvoorstel wordt door Democraten en Republikeinen gezamenlijk ingediend. Het aankomende verbod heeft geen andere reden dan dat de senatoren de niet-bellende passagiers willen beschermen tegen het irritante geleuter van de bellers. Het lijkt ze vreselijk om urenlang in een vliegtuig te moeten zitten in een krap stoeltje, omringd door mensen die voortdurend in hun telefoon praten en de rest van de cockpit dwingen om mee te luisteren.

Senatoren Dianne Feinstein en Lamar Alexander bereiden daarom een wetsvoorstel voor om telefoongesprekken te verbieden tijdens commerciële vluchten boven Amerika. Passagiers zouden hun telefoon wel mogen gebruiken voor sms, mobiel internetten of gamen. Dat stuit niet op problemen.

”Telefoongesprekken gewoon privé houden is weliswaar nergens verankerd in de grondwet, maar het is absoluut verankerd in het gezond verstand”, aldus senator Alexander. Mocht de wet worden aangenomen, dan wordt meteen een eind gemaakt aan een conflict tussen twee Amerikaanse overheidsinstanties over het bellen tijdens vluchten. De communicatiewaakhond FCC wil toestemming hiervoor overlaten aan de vliegmaatschappijen, maar het ministerie van transport wil juist wel regels stellen aan het bellend vliegen.

Bron: The Register

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters