Amerikaanse staat wil gezondheidswaarschuwingen via mobieltjes

Een wetgever in de Amerikaanse staat Maine heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee producenten verplicht moeten worden om gezondheidswaarschuwingen op telefoons te zetten. Dit om mensen te wijzen op de mogelijke gevaren voor kanker door GSM- en UMTS-straling.

Maine

Er zijn al vele onderzoeken naar gedaan: het verband tussen allerlei enge ziektes en mobiele telefonie. Hele volksstammen geloven dat de straling van onder andere UMTS legio ziektes kunnen veroorzaken. Naast kleinere kwalen zoals slapeloosheid, stress en hoofdpijn zou straling van mobiele telefoons zelfs aandoeningen als kanker en autisme kunnen veroorzaken. Vele onderzoeken zijn het hier mee eens, maar misschien wel nog meer onderzoeken spreken het tegen. Een volksvertegenwoordiger in de Amerikaanse staat Maine is er verzekerd van dat de straling inderdaad erg schadelijk is, de vrouw, Andrea Boland, heeft zelfs een wetsvoorstel ingediend dat producenten moet verplichten gezondheidswaarschuwingen op telefoons te zetten.

Het voorstel zal in januari behandeld worden in de Senaat van Maine. Met de waarschuwingen wil Boland in ieder geval bereiken dat gebruikers zich bewust zijn van de mogelijke problemen. Een mogelijkheid zou dan zijn dat ze hun telefoon zo veel mogelijk van zich af houden en als het kan uitzetten, zoals Boland zelf doet: “Ik hou hem altijd ver van mijn hoofd als ik bel en zet hem uit als een geen binnenkomende gesprekken verwacht.”

iPhone Calling Kills 

Bron: Mobile Cowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters