Volgende Amerikaanse stad beboet sms'en tijdens het lopen

Een stad in New Jersey, Amerika, is begonnen met boetes uitdelen aan mensen die met hun telefoon in de weer zijn tijdens het lopen. Als je gepakt wordt op het trottoir met je telefoon in je hand, kun je 85 dollar neertellen.

Wetten tegen bellen in de auto zijn natuurlijk niet onbekend en sms’en is zeker uit den boze. Ook op de fiets wordt dat niet over gewaardeerd, maar in Fort Lee gaan ze dus nog wat verder. Inmiddels zijn er in de stad 117 bonnen uitgedeeld aan wandelaars die met hun telefoon in de weer waren.

Uiteraard is de reden voor deze wet dat de handeling in kwestie gevaarlijke situaties kan opleveren in combinatie met het andere verkeer. En inderdaad, het merendeel van ons zal weleens ergens tegenop gelopen zijn terwijl hij met zijn telefoon in de weer was. En wie herinnert zich niet de video waarin een vrouw in een winkelcentrum in de fontein verdwijnt omdat ze aan het sms’en is. Veel echte ongelukken met een dergelijke oorzaak zijn niet bekend, maar blijkbaar vond men het in Fort Lee toch belangrijk genoeg om te verbieden.

Overigens is men hier vorig jaar in Pennsylvania ook al een campagne tegen begonnen. En ook daar vallen boetes te verdienen, hoewel die wel lager zijn dan in Fort Lee.

Bron: Gizmodo

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters