Amerikaanse steden voeren boetes in voor mensen die wandelend sms'sen

Verschillende Amerikaanse steden hebben boetes ingevoerd voor mensen die worden betrapt op sms’sen terwijl ze lopen. Dat levert ze direct een schadepost van rond de vijftig dollar op, als een agent ze betrapt. Want het kan gevaarlijk zijn; wie wandelend sms’t ziet weinig van de wereld om zich heen.

Afbeelding sms

Vorig jaar circuleerde een filmpje op internet met een vrouw die al prutsend op haar mobiele telefoon midden in een fontein in een overdekt winkelcentrum viel. Dat was hilarisch, maar soortgelijke incidenten doen zich naar de mening van diverse Amerikaanse stadsbesturen te vaak voor. Sms’ende of e-mailende mensen lopen overal tegenaan.

Het aantal ongelukken als gevolg van deze tijdelijk blinde wandelaars stijgt dermate dat daarom de politie er op moet gaan letten. Behalve een boete geeft die ook een preek. Want de gevolgen kunnen ernstig zijn. Mensen kunnen zomaar onder een auto lopen. In Pennsylvania is een overheidscampagne gestart onder de titel ‘Give Respect, Get Respect’. Het is niet alleen gericht op wandelaars die op hun mobiele telefoon prutsen, maar ook op fietsers en automobilisten. De burgemeester van de stad meldde bij de introductie van het programma dat er niet meteen boetes worden uitgedeeld, maar wel waarschuwingen. Boetes zijn echter ook mogelijk voor hardleerse overtreders. De stad Rexburgh is een stuk strenger. Daar krijg je meteen een prent.

De straffen zijn bedoeld om mensen hun gezonde verstand te laten gebruiken. Totdat de spraakherkenning voor telefoons beter werkt en beter is ge├»ntegreerd, kunnen mensen beter even stilstaan als ze een sms of e-mail typen. Voor de iPhone bestaat een app die sms’ende mensen via de ingebouwde camera laat zien wat er voor ze gebeurt, terwijl ze de tekst typen. Die app is handig, maar beschermt dus niet tegen boetes.

Bron: TIPB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters