Amerikaanse tiener verwezenlijkt droom: onbeperkt gratis data

t-mobileGratis en onbeperkt data gebruiken lijkt voor iedereen een beetje een droom. Je zou overal Netflix kunnen kijken, muziek kunnen luisteren of gewoon eindeloos surfen op het web. Een Amerikaanse tiener heeft deze droom voor eventjes werkelijkheid gemaakt. Hij ontdekte een manier om gratis het 4G-datanetwerk van T-Mobile te gebruiken.

T-Mobile

Jacob Ajit probeerde op een vrijdagavond met zijn prepaid simkaart toegang te krijgen tot het mobiele netwerk van T-Mobile, toen hij zag dat speedtests gratis data konden ophalen. Op dat moment is hij gaan uitzoeken hoe dat zat. Hij wist te ontdekken dat T-Mobile geen kosten rekent voor websites die in hun url’s ‘/speedtest’ vermelden. Daar ging Ajit prompt mee aan de slag.

/speedtest

De tiener zette eerst op zijn eigen server een map op met de vermelding /speedtest in de url. En inderdaad, hij kon al zijn favoriete Taylor Swift-video’s op zijn telefoon bekijken zonder data te gebruiken. Ajit had echter een nog grotere uitdaging in gedachten. Hij wilde het hele web op zonder te betalen. En ook dat lukte hem.

Proxy

Daarom zette Ajit een proxy op om aan elke url op het internet /speedtest toe te voegen. En inderdaad, de Amerikaan kon nu kosteloos op het netwerk van T-Mobile surfen. Zonder wat voor internetbundel dan ook. Overigens heeft Ajit die proxy inmiddels al offline gehaald, uit vrees voor juridische stappen.

‘Mensen maken fouten’

De Amerikaanse tiener zegt niet dat hij met de proxy T-Mobile zijn inkomsten wilde ontnemen. Hij wilde het probleem alleen aankaarten. “Interessant is dat er een heel simpele oplossing bestaat voor dit probleem. T-Mobile hoeft alleen de whitelist gelijk te maken aan de officiële speedtest-serverlijst. Maar het grotere idee is dat mensen constant fouten maken. Dit keer krijg ik daardoor wat gratis data. Maar hoe zit het met die ernstigere fouten die zo simpel te verhelpen zijn, maar waarvan een ingenieur wel dacht dat het goed zat? Dat is best eng, en herinnert ons eraan dat onze systemen nog steeds door mensen gemaakt worden. Voorlopig, tenminste”, aldus Ajit op Medium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters