Amerikaanse tiener verwezenlijkt droom: onbeperkt gratis data

t-mobileGratis en onbeperkt data gebruiken lijkt voor iedereen een beetje een droom. Je zou overal Netflix kunnen kijken, muziek kunnen luisteren of gewoon eindeloos surfen op het web. Een Amerikaanse tiener heeft deze droom voor eventjes werkelijkheid gemaakt. Hij ontdekte een manier om gratis het 4G-datanetwerk van T-Mobile te gebruiken.

T-Mobile

Jacob Ajit probeerde op een vrijdagavond met zijn prepaid simkaart toegang te krijgen tot het mobiele netwerk van T-Mobile, toen hij zag dat speedtests gratis data konden ophalen. Op dat moment is hij gaan uitzoeken hoe dat zat. Hij wist te ontdekken dat T-Mobile geen kosten rekent voor websites die in hun url’s ‘/speedtest’ vermelden. Daar ging Ajit prompt mee aan de slag.

/speedtest

De tiener zette eerst op zijn eigen server een map op met de vermelding /speedtest in de url. En inderdaad, hij kon al zijn favoriete Taylor Swift-video’s op zijn telefoon bekijken zonder data te gebruiken. Ajit had echter een nog grotere uitdaging in gedachten. Hij wilde het hele web op zonder te betalen. En ook dat lukte hem.

Proxy

Daarom zette Ajit een proxy op om aan elke url op het internet /speedtest toe te voegen. En inderdaad, de Amerikaan kon nu kosteloos op het netwerk van T-Mobile surfen. Zonder wat voor internetbundel dan ook. Overigens heeft Ajit die proxy inmiddels al offline gehaald, uit vrees voor juridische stappen.

‘Mensen maken fouten’

De Amerikaanse tiener zegt niet dat hij met de proxy T-Mobile zijn inkomsten wilde ontnemen. Hij wilde het probleem alleen aankaarten. “Interessant is dat er een heel simpele oplossing bestaat voor dit probleem. T-Mobile hoeft alleen de whitelist gelijk te maken aan de officiële speedtest-serverlijst. Maar het grotere idee is dat mensen constant fouten maken. Dit keer krijg ik daardoor wat gratis data. Maar hoe zit het met die ernstigere fouten die zo simpel te verhelpen zijn, maar waarvan een ingenieur wel dacht dat het goed zat? Dat is best eng, en herinnert ons eraan dat onze systemen nog steeds door mensen gemaakt worden. Voorlopig, tenminste”, aldus Ajit op Medium.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters