Amerikaanse tieners verslaafd aan sms’en

Amerikaanse tieners sturen gemiddeld 2.272 sms’jes per maand, dit is gemeten in het laatste kwartaal van 2008. Artsen en docenten zijn bezorgd over de tot nu toe onbekende effecten van het sms-gedrag van de Amerikaanse tieners.

I Love Texting

The Nielsen Company heeft met een onderzoek aangetoond dat Amerikaanse tieners ongeveer 80 sms’jes per dag versturen, dit is ten opzichte van het jaar daarvoor twee keer zo hoog, toen was het 40 per dag. Zoveel sms’jes versturen is mogelijk geworden door de vele abonnementen met een ongelimiteerde sms-bundel van bijvoorbeeld AT&T Mobility en Verzion Wireless.

Volgens verontruste artsen en psychologen kan het fenomeen leiden tot gevolgen zoals concentratieproblemen op school, lagere cijfers, stress, slaapproblemen en een sms-duim. Doordat de hoeveelheid sms’jes pas zo recent enorm gestegen is er nog geen mogelijkheid geweest om een goede inschatting te maken van de impact van deze mogelijke gevolgen.

Michael Hausauer, een psychotherapeut, zegt dat tieners vreselijk geïnteresseerd zijn in wat er gebeurt als ze er niet bij zijn en dat ze vreselijk bang zijn dat ze links komen te liggen als ze niet alles tot in detail in de gaten houden. Hiervoor is sms’en een handig stukje techniek maar aan de andere kant kan een tiener zich ook door het vele sms’en erg blootgesteld voelen en daardoor angstig zijn.

Peter W. Johnson, Peter W. Johnson, een universitair docent van milieu- en gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Washington, geeft aan dat het nog te vroeg is om een echte inschatting te maken of het vele sms’en gevaarlijk is voor bijvoorbeeld spier- en peesaandoeningen. Hij voegt daaraan toe: “Based on our experiences with computer users, we know intensive repetitive use of the upper extremities can lead to musculoskeletal disorders, so we have some reason to be concerned that too much texting could lead to temporary or permanent damage to the thumbs.”

Ook leraren zijn erg verontrust over de situatie, de tieners halen slechte cijfers doordat ze in de klas aan het sms’en zijn, leraren geven aan dat ze er weinig aan kunnen doen omdat ze geen tijd en zin hebben ‘politieagent’ te gaan spelen in de klas.

Het is dus afwachten of het vele sms’en van de Amerikaanse tieners ook daadwerkelijk al deze mogelijke gebeurtenissen tot gevolg hebben

Texting

 

Bron: The New York Times

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters