Amerikanen overwegen importverbod Blackberry’s

Het bedrijf Saxon heeft bezwaar gemaakt tegen invoer van toestellen naar de VS van bepaalde telefoonfabrikanten. Het bedrijf deed dit omdat het een octrooi zou hebben op de technieken die zijn gebruikt in toestellen van deze merken.

De Amerikaanse handelscommissie doet onderzoek naar een mogelijk octrooibreuk door Nokia, HTC, RIM, Palm, Panasonic en het in Nederland onbekende AVC. Deze bedrijven hebben volgens het Texaanse bedrijf Saxon Innovations gebruik gemaakt van technieken waar zij een octrooi op heeft. De drie octrooien waar het om gaat zijn overgenomen van de chipfabrikant AMD in juli 2007. De octrooien gaan over technieken voor communicatie tussen de telefoon en de processor en de processoren onderling. Saxon zegt dat populaire telefoons van Nokia, zoals de N73 en N95, gebruikmaken van minstens een van de technieken waar een octrooi van Saxon op staat.

Daarom wil het bedrijf dat er onmiddellijk een importverbod ingaat voor toestellen van Nokia, HTC, RIM, Palm, Panasonic en AVC.
Voor HTC is dit niet de eerste keer dat ze worden beschuldigd van stelen van technieken van een ander bedrijf. HTC heeft namelijk al eerder een importverbod gehad in de Verenigde Staten, doordat er een Qualcomm-chip in de toestellen zat die gepatenteerd zou zijn. Uiteindelijk is dat importverbod opgeheven nadat een rechter bepaalde dat het importverbod niet rechtsgeldig was.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters