'Amerikanen tonen interesse in een mogelijke overname van KPN'

Amerika’s grootste provider AT&T heeft een oogje laten vallen op KPN. De provider bekijkt nu of het bedrijf eventueel in haar strategie valt en een overname zou nog dit jaar in het verschiet liggen.

KPN logo

Volgens The Wall Street Journal is AT&T naarstig opzoek naar uitbreiding in het buitenland. Sinds de mislukte overname van T-Mobile in Amerika door AT&T is het voor het bedrijf onmogelijk geworden om nog verder te groeien in het land. Hierdoor heeft AT&T haar strategie verschoven met het oog op het buitenland. Met namen Europa zou interessant zijn voor de provider en in ons continent heeft AT&T dan ook haar ogen laten vallen op een drietal providers. Zou zouden een aantal Duitse providers de interesse hebben gewekt van de Amerikanen en ook de Engelse provider Everything Everywhere zou een interessante toevoeging kunnen zijn voor AT&T aan haar portfolio.

In het rijtje wordt ook KPN genoemd door de krant en de connectie zou hem liggen in het feit dat KPN’s grootste aandeelhouder América Móvil is met 28 procent. De topman van América Móvil is weer goed bevriend met de topman van AT&T en América Móvil zou dan ook KPN getipt hebben als een interessante partij voor een eventuele overname. Desondanks weet de krant niet te melden hoever AT&T in het overnameproces is en de kans is groot dat het zich nog slechts in een oriënterende fase bevindt.

KPN laat in een reactie aan Tweakers weten niet in te willen gaan op afzonderlijke geruchten. De woordvoerder van het bedrijf laat weten dan hier niet aan wil beginnen. KPN staat al langer in de vitrine voor een eventuele verkoop. Het bedrijf is geen internationale speler met een groot netwerk zoals Vodafone of T-Mobile. Hierdoor heeft het steeds meer moeite om op dit vlak te concurreren. Daarnaast staat het aandeel van de provider dermate laag dat het een interessante prijs heeft gekregen voor een mogelijke overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. JHS_NL -

    Ik hoop eigenlijk dat dit geen doorgang gaat vinden. Lees nou niet echt goede berichten over AT&T op verschillende fora. Veel mensen geven aan dat juist door deze provider de updates van b.v. Android erg lang op zich laten wachten.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters