Chinese smartphonefabrikanten vormen consortium na stappen Apple

Chinese smartphonefabrikanten gaan samenwerken om zo te verzekeren dat ze ondanks grote bestellingen van Apple nog steeds genoeg AMOLED-panelen kunnen bemachtigen.

Apple

Bedrijven als McDonald’s, Apple en Lego kunnen niet zomaar even een nieuw product uitrollen. Ze opereren elk in hun eigen vakgebied op zo’n grote schaal dat leveranciers het maar net kunnen bijbenen. De bestellingen van Apple kunnen dan ook een complete technologische industrie ondersteunen. Door de overweldigende vraag van Cupertino worden andere partijen soms buitengesloten. Neem bijvoorbeeld 2015, toen Apple bezig was met de productie van de iPhone 6s. Sony moest zoveel camerasensoren aan Apple leveren, dat het Japanse bedrijf slechts voor de helft aan de vraag van zijn Chinese klanten kon voldoen. Dat heeft dus een grote invloed op die andere smartphonefabrikanten. De timing van een nieuwe smartphone kan immers het verschil maken tussen een groot succes of mosterd na de maaltijd. Soms moeten fabrikanten dan alsnog voor andere componenten kiezen, of tijdelijk minder exemplaren produceren.

AMOLED

Analisten voorspellen dat er tussen 2018 en 2020 opnieuw een dergelijke situatie zal ontstaan. Dan zal het bedrijf naar verwachting voor al zijn iPhones overstappen op AMOLED-schermen. Dit jaar krijgt enkel de iPhone 8 naar verwachting een AMOLED-scherm. Men voorspelt dat andere smartphonefabrikanten daardoor niet genoeg componenten kunnen bemachtigen. Gezien AMOLED-schermen in het afgelopen jaar een stuk goedkoper zijn geworden is het de standaard geworden binnen de smartphonemarkt. De vraag is daardoor hoger dan ooit.

Consortium

Vier grote smartphonefabrikanten ondernemen actie om dergelijke problemen te voorkomen. Oppo, Vivo, Huawei en BBK gaan samen investeren in Royole, een Chinese producent van flexibele OLED-panelen. De bedrijven vormen dus een consortium. Op die manier zijn de Chinese smartphonefabrikanten niet meer afhankelijk van de capaciteit van Japanse en Koreaanse producenten. BBK is het moederbedrijf van Vivo, Oppo en OnePlus. De Chinese techgigant verkocht dit jaar voor het eerst meer smartphones dan Apple. Een alternatieve bron van componenten is dan ook essentieel om die groei door te zetten. Ook Huawei heeft ambitieuze plannen. Het bedrijf wil voor 2020 Apple hebben ingehaald. Dat is al een grote uitdaging, laat staan wanneer het niet genoeg AMOLED-panelen kan bemachtigen.

Bron: DigiTimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters