'Amoled en Oled-tekorten binnenkort voorbij'

Het tekort aan Amoled- en Oled-schermen voor mobiele apparaten is binnenkort voorbij. Aziatische bedrijven zetten de turbo aan en gaan met spoed grote hoeveelheden schermen produceren.

desire amoled desire lcd

De tekorten leidden ertoe dat mobiele telefoonfabrikanten andersoortige schermen in hun toestellen moesten zetten. Zo werd de eerste lichting van de HTC Desire nog voorzien van Amoledschermen (op de foto links), maar toen die op waren en niet meer waren te krijgen, viel het Taiwanese bedrijf terug op de ietwat fletse lcd-schermen (rechts te zien).

Binnenkort zijn dat soort noodmaatregelen niet meer nodig, belooft een verhaal in de Digitimes. Want de tekorten zijn snel iets van het verleden. Berijven in het verre oosten zijn druk bezig om de productie ‘dramatisch te verhogen’, zo meldt Digitimes. Schermproducenten in Korea en Taiwan richten zich vooral op de productie van Amoledschermen, Chinese bedrijven houden zich bezig met Oled.

De Super-Amoledschermen zijn een uitvinding van Samsung, dat hiermee in 2009 een kleine revolutie ontketende in telefoons. De Amoled en Super-Amoledschermen worden door velen gezien als synoniem voor kwaliteit. Naar verwachting opent Samsung een nieuwe fabriek in juni volgend jaar, en dan zullen er tien keer zoveel van deze kwalitatief hoge schermen worden geproduceerd als nu: van drie naar 30 miljoen per maand.

Ook andere bedrijven, zoals AU Optronics en Chimei Innolux uit Taiwan houden zich nu al bezig met de productie van Amoledschermen, en willen dit uitbreiden. Wintek, ook een toeleveringsbedrijf uit Taiwan, is dat ook van plan. Dit bedrijf heeft fabrieken in China die binnenkort met de massaproductie van de schermen beginnen.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters