‘Apple komt met gebogen 5.8-inch AMOLED iPhone in 2017’

Eind dit jaar komt naar verwachting de iPhone 7 uit, Apple’s nieuwe smartphone waar we al een hoop over hebben gehoord. Nu sijpelt er echter al informatie binnen over de iPhone die daarna uit gaat komen, in 2017. Apple zou volgens de geruchten voor een geheel nieuw design en een AMOLED scherm kiezen.

iPhone 8

In een bericht aan investeerders dat door AppleInsider bemachtigd is wordt uitgelegd door KGI analyst Ming-Chi Kuo hoe de nieuwe iPhone er uit gaat zien. Volgens hem lijkt het ontwerp op dat van de iPhone 4s dankzij de ‘glas sandwich’, maar dan met gebogen panelen aan zowel de voorkant als achterkant van de iPhone.

Ming Chi Kuo
Ming Chi Kuo

AMOLED

Een paar dagen geleden schreven we over het feit dat AMOLED schermen nu goedkoper zijn om te produceren dan LCD, en dat daarom waarschijnlijk steeds meer smartphones de technologie zullen gaan gebruiken. Nu blijkt dat Apple een 5.8-inch AMOLED scherm gaat gebruiken om haar visie van een smartphone anno 2017 te verwezenlijken.

Het bedrijf gebruikt de meer exotische materialen om zich verder te onderscheiden van de concurrentie, en de iPhone meer als een sieraad in de markt te zetten. AMOLED schermen zijn namelijk een stuk kleurrijker dan LCD schermen.

Apple zou volgens talloze geruchten al jaren naar AMOLED over willen stappen, maar fabrikanten hebben simpelweg niet de capaciteit om honderden miljoenen units per jaar af te leveren. Kuo voorspelde zelf dan ook eerder al dat Apple pas in 2019 zou overstappen.

Keramiek of glas?

Voor het materiaal van de body verwacht Kuo dat Apple voor glas zal kiezen omdat het materiaal erg licht is en gemakkelijk te produceren is. Andere opties zijn plastic en keramiek, wat opvallend is: volgens verschillende geruchten is de body van de iPhone 7 juist van keramiek gemaakt. Als dat waar blijkt te zijn dan is de kans dus groot dat deze volgende iPhone dat ook heeft. Dat zou betekenen dat Apple haar cyclus van ‘nieuwe iPhone, S-model, nieuwe iPhone’ doorbreekt.

Een AMOLED paneel
Een AMOLED paneel

Gezichtsherkenning

Apple wil met haar volgende generatie iPhones de concurrentie bijbenen en een aantal revolutionaire functies introduceren. Zo kan de nieuwe iPhone draadloos opladen en je gezicht scannen met biometrische herkenningstechnologie. Apple heeft een aantal patenten voor speciale technieken waarmee je smartphone beveiligd wordt door gezichtsherkenning, en soortgelijke toepassingen.

Het Amerikaanse bedrijf kocht eerder al verschillende gezichtsherkenning startups zoals Emotient en Faceshift. Waar dat soort functies bij de concurrentie vaak slecht geïmplementeerde gimmicks zijn, zou het voor Apple juist een manier kunnen zijn om de innovatie terug te brengen in haar smartphone lijn.

Apple’s lineup

Het is enkel nog de vraag hoe Apple’s lineup er anno 2017 uit gaat zien. Kuo voorspelt twee verschillende scenarios: Apple wil haar nieuwe 5.8-inch AMOLED iPhone waarschijnlijk volledig het huidige 5.5-inch TFT_LCD model laten vervangen. Het is echter nog niet zeker of er genoeg AMOLED schermen geproduceerd kunnen worden, dus de kans is ook aanwezig dat het AMOLED model een luxere optie wordt bovenop de standaard iPhone.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kel -

    lekker innovatief apple, draadloos laden en gezicht herkenning
    logish dat ze meegaan met de tijd, maar ze doen (meestal) alsof ze de eerste zijn. en daar kan ik echt niet tegen

  2. RV_Jordaan -

    Haha iPhone kont ook met een gebogen amoled scherm. Misschien over 3 a 4 jaar ook een keertje waterdicht en wie weet over 5 jaar uitbreidbaar geheugen. Na 5 iPhones liep ik toch wel tegen de beperkingen aan en ben blij terug te zijn bij high end androids (s7 edge). Niks ten nadelen van Apple. Mooie producten, zo ook mijn iPad.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters