‘Apple komt met gebogen 5.8-inch AMOLED iPhone in 2017’

Eind dit jaar komt naar verwachting de iPhone 7 uit, Apple’s nieuwe smartphone waar we al een hoop over hebben gehoord. Nu sijpelt er echter al informatie binnen over de iPhone die daarna uit gaat komen, in 2017. Apple zou volgens de geruchten voor een geheel nieuw design en een AMOLED scherm kiezen.

iPhone 8

In een bericht aan investeerders dat door AppleInsider bemachtigd is wordt uitgelegd door KGI analyst Ming-Chi Kuo hoe de nieuwe iPhone er uit gaat zien. Volgens hem lijkt het ontwerp op dat van de iPhone 4s dankzij de ‘glas sandwich’, maar dan met gebogen panelen aan zowel de voorkant als achterkant van de iPhone.

Ming Chi Kuo
Ming Chi Kuo

AMOLED

Een paar dagen geleden schreven we over het feit dat AMOLED schermen nu goedkoper zijn om te produceren dan LCD, en dat daarom waarschijnlijk steeds meer smartphones de technologie zullen gaan gebruiken. Nu blijkt dat Apple een 5.8-inch AMOLED scherm gaat gebruiken om haar visie van een smartphone anno 2017 te verwezenlijken.

Het bedrijf gebruikt de meer exotische materialen om zich verder te onderscheiden van de concurrentie, en de iPhone meer als een sieraad in de markt te zetten. AMOLED schermen zijn namelijk een stuk kleurrijker dan LCD schermen.

Apple zou volgens talloze geruchten al jaren naar AMOLED over willen stappen, maar fabrikanten hebben simpelweg niet de capaciteit om honderden miljoenen units per jaar af te leveren. Kuo voorspelde zelf dan ook eerder al dat Apple pas in 2019 zou overstappen.

Keramiek of glas?

Voor het materiaal van de body verwacht Kuo dat Apple voor glas zal kiezen omdat het materiaal erg licht is en gemakkelijk te produceren is. Andere opties zijn plastic en keramiek, wat opvallend is: volgens verschillende geruchten is de body van de iPhone 7 juist van keramiek gemaakt. Als dat waar blijkt te zijn dan is de kans dus groot dat deze volgende iPhone dat ook heeft. Dat zou betekenen dat Apple haar cyclus van ‘nieuwe iPhone, S-model, nieuwe iPhone’ doorbreekt.

Een AMOLED paneel
Een AMOLED paneel

Gezichtsherkenning

Apple wil met haar volgende generatie iPhones de concurrentie bijbenen en een aantal revolutionaire functies introduceren. Zo kan de nieuwe iPhone draadloos opladen en je gezicht scannen met biometrische herkenningstechnologie. Apple heeft een aantal patenten voor speciale technieken waarmee je smartphone beveiligd wordt door gezichtsherkenning, en soortgelijke toepassingen.

Het Amerikaanse bedrijf kocht eerder al verschillende gezichtsherkenning startups zoals Emotient en Faceshift. Waar dat soort functies bij de concurrentie vaak slecht geïmplementeerde gimmicks zijn, zou het voor Apple juist een manier kunnen zijn om de innovatie terug te brengen in haar smartphone lijn.

Apple’s lineup

Het is enkel nog de vraag hoe Apple’s lineup er anno 2017 uit gaat zien. Kuo voorspelt twee verschillende scenarios: Apple wil haar nieuwe 5.8-inch AMOLED iPhone waarschijnlijk volledig het huidige 5.5-inch TFT_LCD model laten vervangen. Het is echter nog niet zeker of er genoeg AMOLED schermen geproduceerd kunnen worden, dus de kans is ook aanwezig dat het AMOLED model een luxere optie wordt bovenop de standaard iPhone.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters