Amsterdam wil Mobile World Congress in 2013 van Barcelona overnemen

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken en Innovatie heeft via twitter bekendgemaakt dat Nederland een bidbook naar de organisatie van het Mobile World Congress heeft gestuurd. Met vijf andere Europese steden gaat Amsterdam de strijd aan om dit prestigieuze internationale congres over mobiele toepassingen vanaf 2013 vijf jaar lang naar onze hoofdstad te halen.

Mobile World Congress 2010 See you next year

Behalve Amsterdam willen ook Keulen, Milaan, München en Parijs graag gastheer zijn voor het Mobile World Congress van 2013 tot en met 2017. Ook Barcelona wil graag zijn termijn met vijf jaar verlengen. Hier moet Amsterdam dus tegen opboksen en dat gebeurt met een bidbook, waarmee onze hoofdstad zichzelf zo gunstig mogelijk probeert te verkopen. Dat is vandaag naar de organisatie van het congres in de Verenigde Staten gestuurd.

Het enorme congres, waar wij ook dit jaar verslag van hebben gedaan, wordt de komende twee jaar nog in Barcelona gehouden. De eerstvolgende editie vindt plaats van 14 tot 17 februari 2011. Het congres is bestemd voor iedereen die iets met mobiele telefonie en andere mobiele toepassingen te maken heeft, van app-ontwikkelaars tot directeuren van grote telefoonfabrieken en van regeringsvertegenwoordigers tot telco’s. Jaarlijks komen er zo’n 50.000 bezoekers op het congres af. ,,Goed voor app-makers en regio”, twittert Verhagen die hoopt dat Amsterdam de beurs binnenhaalt.

Bron: GSMA

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters