Analist: 'America Movil wil op termijn KPN overnemen'

America Movil heeft uitgesproken dat het graag 28 procent van de aandelen van KPN wil overnemen. Analisten menen dat dit een voorbode is van een eventuele overname van KPN door America Movil.

Volgens Jos Versteeg, analist bij Theodoor Gilissen, is het de intentie van America Movil om KPN op termijn over te nemen, aldus de analist tegenover RTL-Z. America Movil, de grootste provider in Zuid-Amerika, heeft de intentie uitgesproken om meer dan een kwart van de aandelen van KPN over te nemen. America Movil heeft in totaal 3.2 miljard euro over voor 28 procent van de aandelen van KPN.

KPN zelf is gematigd positief met het bod. Volgens KPN toont dit bod dat het aandeel van KPN momenteel ondergewaardeerd is door aandeelhouders. America Movil heeft zich precies gehouden aan de 30 procent regel van de aandelen; als het bedrijf meer dan 30 procent van de aandelen zou willen overnemen dan had het volgens regelgeving een bod moeten doen op het gehele bedrijf. Volgens Versteeg gaat America Movil nu eerst afwachten en kijken hoe het loopt bij KPN. “Ze willen nu eerst een belang nemen en kijken hoe het loopt.” Volgens de analist ziet America Movil uitverkoop kansen bij providers in Europa, waaronder KPN.

Het aandeel van KPN staat inmiddels 18 procent hoger op de beurs. De overname moet eerst nog worden goedgekeurd door het AFM. America Movil zegt mee te gaan werken met het AFM om de transactie tot stand te brengen.

KPN winkel

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters