Analist: 'America Movil wil op termijn KPN overnemen'

America Movil heeft uitgesproken dat het graag 28 procent van de aandelen van KPN wil overnemen. Analisten menen dat dit een voorbode is van een eventuele overname van KPN door America Movil.

Volgens Jos Versteeg, analist bij Theodoor Gilissen, is het de intentie van America Movil om KPN op termijn over te nemen, aldus de analist tegenover RTL-Z. America Movil, de grootste provider in Zuid-Amerika, heeft de intentie uitgesproken om meer dan een kwart van de aandelen van KPN over te nemen. America Movil heeft in totaal 3.2 miljard euro over voor 28 procent van de aandelen van KPN.

KPN zelf is gematigd positief met het bod. Volgens KPN toont dit bod dat het aandeel van KPN momenteel ondergewaardeerd is door aandeelhouders. America Movil heeft zich precies gehouden aan de 30 procent regel van de aandelen; als het bedrijf meer dan 30 procent van de aandelen zou willen overnemen dan had het volgens regelgeving een bod moeten doen op het gehele bedrijf. Volgens Versteeg gaat America Movil nu eerst afwachten en kijken hoe het loopt bij KPN. “Ze willen nu eerst een belang nemen en kijken hoe het loopt.” Volgens de analist ziet America Movil uitverkoop kansen bij providers in Europa, waaronder KPN.

Het aandeel van KPN staat inmiddels 18 procent hoger op de beurs. De overname moet eerst nog worden goedgekeurd door het AFM. America Movil zegt mee te gaan werken met het AFM om de transactie tot stand te brengen.

KPN winkel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Tulling -

  KPN was sowieso al [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_KPN_N.V.]geprivatiseerd[/url], dus van "eigen diensten van NL" is sowieso geen sprake. Daarnaast is de staat uberhaupt geen aandeelhouder. En iedereen die geld heeft, kan aandelen kopen. Heeft weinig met "Bak ellende" en "de les laten lezen door Amerika en Brussel" te maken. Daarnaast kijkt de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Autoriteit_Financiële_Markten]AFM [/url]alleen maar naar de effectentransactie (zoals ze bij elke opmerkelijke deal doen).

  De NOS dekt het wel aardig: "Kortom, de Mexicanen willen vooral kennis en ervaring opdoen bij een Europees bedrijf in de Europese markt. Er is geen sprake van een overname, maar van een investering. Maar wat niet is kan nog komen. " ([url=http://nos.nl/artikel/370941-waarom-america-movil-met-kpn.html]NOS[/url]).

  Daarnaast; indien ze wel volledig overnemen, misschien kunnen ze dan iets radicaler 4G gaan uitrollen. Hebben ze iig ervaring mee.

  1. Sjaakie -

   @Tulling, wat ik bedoelde met mijn twee zinnen zal iets nader verklaren. De mensen die wakker zijn zien dat het al jaren hier in europa op een amerikaanse cultuur gaat lijken.. de werkman, de grootste groep, gaat er uiteindelijk op achter uit.. kan over 50 jaar weer heel anders zijn natuurlijk.
   Volgend linkje over border leasing. Je weet ook wel dat grote bedijven een machtspositie hebben tegenover de regering. Dus amerikaanse cultuur word hier toch opgedrongen.( ze krijgen dus wat te vertellen bedoelde ik)

   http://www.sdnl.nl/privatisering2.htm

   Toen de Privatisering eind jaren negentig in volle gang was net voor de euro, hadden de amerikanen al enige macht hier. Vanaf 2002 met Bak Elende aan het roer, ging het nog verder mis. Die kloot viool stond als een blozend koorknaapje naast obama, en gaf met alle plezier onze centjes weg.. voor oorlog. Als je het nieuws goed bij houd de laatste jaren zal je weten dat onze overheid al vaker openheid heeft moeten geven in onze financieele cijfers.

   Sinds de euro word de dienst grotendeels vanuit brussel bestuurd en dit kost ons echt bakken met geld. Als Movil KPN voor 30% bezit dan krijg je toch ook weer een gedeeltelijk andere cultuur in het bedrijf, en het begint met 30%… over tien jaar is er denk ik nog weinig echt van nederland.

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6178/Thomas-von-der-Dunk/article/detail/2853501/2011/08/18/Von-der-Dunk-De-sluipende-privatisering-van-de-staat.dhtml

 2. djbosanac -

  dit is wel bullshit.
  Nederland verkoopt al hun eigen diensten :S.
  Laatst nog tnt express enz, en dan nu dit, nog even, en nederland heeft niks meer 🙂

 3. Sjaakie -

  Tja, dit is nog maar het begin. Sinds Bak ellende, gaat alles hier naar het buitenland. Ons de les laten lezen door Amerika en Brussel, privatisering, en de AFM keurt dit wel goed na wat vriendjespolitiek.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters