Analist: Apple gaat zeer goede kwartalen tegemoet

Apple gaat een historisch goed jaar tegemoet, meldt financieel analist Scott Sutherland van Wedbush. Met de iPhone 5 op komst, ergens in 2012 een LTE-model van de iPhone en de iPad 3 kan het alleen maar beter gaan met de elektronicareus uit Californië.

Apple logo

De voorspelling voor Apple wijkt nogal af van de situatie in de rest van de elektronicamarkt, waar fabrikanten zich schrap zetten voor een volgende economische crisis en orders annuleren of de aantallen bestelde producten terugbrengen. Daar heeft Apple geen last van, meldt Sutherland.

Hij doet ook een voorspelling voor de ontwikkeling van de beurskoers van Apple. Die staat nu op 400 dollar per aandeel, en eind volgend jaar zou dat volgens de analist weleens gestegen kunnen zijn naar 530 dollar.

Het afgelopen jaar had Apple al ontzettend veel verdiend maar dat wordt dus nog veel meer, als Sutherland gelijk krijgt. Hij meldt in een analyse: ”De sleutel tot het succes van Apple blijft de lancering van nieuwe producten. De iPhone 4 verkoopt goed, maar we verwachten een flinke versnelling als de iPhone 5 in oktober komt, en een goedkopere iPhone naar de goedkopere markten gaat. Met de introductie van deze producten vlak voor de feestdagen verwachten wij een ‘monster’-winst voor Apple in het eerte kwartaal. In het eerste halfjaar van 2012 verwachten wij de introductie van een 4G LTE-iPhone met een flink verbeterde user interface, en de iPad 3.”

Ook meldt Sutherland dat het met de andere divisies van Apple goed en nog beter gaat: de Mac- en iPoddivisies en de Apple TV brengen ook aardig wat geld in het laadje. Ook de lancering van iCloud zou goed moeten zijn voor een verdere groei van de verkoop van apps en ‘media’ (digitale muziek, films en tijdschriften).

In concrete cijfers verwacht Sutherland dat Apple 26 miljoen iPhones in het eerste kwartaal van 2012 verkoopt, drie miljoen meer dan in het afgelopen kwartaal.

Bron: All Things D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters