Analist: “Apple verslaat RIM in 2011 in Noord Amerika”

Een analist heeft een voorspelling gedaan over wanneer Apple in Noord Amerika marktleider wordt. De te kloppen concurrent, RIM, zou in 2011 door Apple afgetroeft worden.

In Noord Amerika zit de smartphonemarkt net iets anders in elkaar dan hier, en is het RIM die met de scepter zwaait op het gebied van smartphones. Apple is een goede tweede en groeit in haar thuisbasis erg snel, met als gevolg dat RIM hoogstwaarschijnlijk ingehaald zal worden door het bedrijf. Analistenbureau Trefis wou graag weten hoe het precies in elkaar zat en begon dus een onderzoek naar het marktaandeel van beide bedrijven. Op basis van dit onderzoek verwacht Trefis dat Apple al volgend jaar het stokje zal overnemen van RIM.

In 2007 had Apple 0,3% van de Amerikaanse telefoonmarkt in handen, een percentage dat in 2009 uitgegroeid was tot 2%. RIM maakte met zijn BlackBerry’s ook een flinke groei door en ging van 1% marktaandeel naar 3%, maar dat zal volgens Trefis niet genoeg zijn om Apple voor te blijven. In 2011 zal het volgens Trefis omkeren en gaat RIM naar verwachting net over de 4% heen, terwijl Apple al goed op weg is naar een marktaandeel van 5%. Het marktaandeel van de iPhone in Nederland was half 2009 naar schattingen rond de 1,7% trouwens.

Trefis analyse Apple

 

Trefis analyse BlackBerry

 

Bron: IntoMobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters