‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’

Hoewel de iPhone X de voorspelde verkoopcijfers niet haalde, zorgde het toestel toch voor behoorlijk wat omzet in het laatste kwartaal van 2017. De smartphone genereerde zelfs meer winst dan alle Android toestellen bij elkaar. Het begin van 2018 was echter weer wat soberder en de verkoop lijkt een behoorlijke duik te hebben genomen. Volgens top analist Neil Campling is het nu over en uit met de iPhone X en hoeven we er niks meer van te verwachten.

Hoge prijs reden voor flop

Neil Campling is naast analist ook researcher bij de internationale bancaire en financiële groep Mirabaud en ziet het op z’n zachts gezegd nogal somber in voor de iPhone X. Volgens Campling is het toestel nu dood en zouden consumenten dure smartphones de rug toe keren. Het toestel is, zoals we weten, inderdaad behoorlijk duur en volgens Campling is dat de grote reden dat het geflopt zou zijn.

De analist gelooft dat de productie van het toestel nu voor goed een halt is toegeroepen. De voorraad die er nu nog is zou de komende maanden nog verkocht worden, maar deze zou niet meer aangevuld worden.

graf iPhone X

Geen goedkopere iPhone X

De claims van de man lijken wat extreem, maar hij is niet de enige die hier zo over denkt. Eerder zijn er inderdaad al berichten opgedoken over een vervroegde productiestop van de telefoon. Deze gaven aan dat er na de herfst geen toestellen meer geproduceerd zouden worden. Als dat inderdaad zo is wordt de iPhone X in het najaar alweer “oud” en krijgen we niet de kans om hem op een gegeven moment voor een iets verlaagde prijs te kopen.

iPhone 8 lijkt veilig

Over de iPhone 8 en 8 Plus heeft de analist niet zulke extreme opvattingen. Mogelijk zouden die nog wel gewoon doorgemaakt worden als goedkopere alternatieve voor de twee nieuwe OLED iPhones van later dit jaar. Volgens andere analisten zouden de iPhone X opvolgers dit jaar wel wat goedkoper worden dan het jubileumtoetsel. En dan is er natuurlijk altijd nog het LCD model, waarvan verwacht wordt dat het massaal als upgrade toestel gebruikt zal worden.

Via: Pocketnow

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters