Analist Pyramid Research: 'Windows Phone gaat in 2015 Android voorbij'

Android is een zeer snel groeiend mobiel besturingssysteem, maar dat blijft maar een paar jaar zo, voorspelt analist Stela Bokun van Pyramid Research. Dat bedrijf maakt elk kwartaal een voorspelling voor de ontwikkelingen op de smartphonemarkt. Bokun meldt dat Windows Phone in 2015 Android voorbij streeft.

Huawei X5 X6

En die voorspelling komt in een bijzin. De uitleg erbij luidt dat veel groei in de mobiele markt in de komende jaren in Afrika en het Midden-Oosten valt te verwachten, waar de vraag naar low-end smartphonemodellen groot zal zijn. De allergoedkoopste smartphones willen ze daar hebben, liefst met dual-sim en touchscreens.

En daar komen de Chinese telefoonmakers Huawei en ZTE om de hoek kijken, met nieuwe en goedkope Windows Phone-telefoons. De analist verwacht dat de Chinese telefoons ook in Europa, Amerika en rijkere Aziatische landen zullen aanslaan. ”Hun lage prijs zal aanslaan in landen met instabiele economieën zoals Spanje, Italië, Griekenland en Portugal, en bij mensen die voor het eerst een smartphone kopen in de hele wereld.”

In Azië zullen naar verwachting dit jaar 633 miljoen mobiele telefoons worden verkocht. Daarmee blijft het grootste werelddeel ook de grootste afnemer van deze telefoons, met een aandeel van 43 procent van alle mobiele telefoons in de wereld. Wie op die markt wint, is meteen in de hele wereld een grote speler.

In het verhaal meldt de analist voorts dat er dit jaar bijna anderhalf miljard mobiele telefoons worden verkocht, waarvan dik een kwart smartphones. Welk aandeel in 2015 gestegen zal zijn tot 53 % van de hele mobiele telefoonmarkt, meldt Pyramid.

Bron: Smartgorillas

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters