Analisten maken zich grote zorgen over Nokia

Analisten van de telecommarkt maken zich grote zorgen over Nokia. CEO Stephen Elop heeft nog maar een paar maanden om het zieltogende bedrijf te redden, anders vliegt hij eruit, zo verwachten zij.

Nokia Lumia 920

Begin volgend jaar moet duidelijk zijn of Elop met zijn strategie om volledig in te zetten op Windows Phone van Microsoft – zijn voormalige werkgever – voldoende vruchten afwerpt. Zo niet, dan is het waarschijnlijk snel afgelopen met Elop, melden de analisten.

Nokia is al een flinke tijd bezig om de koers te wijzigen. Niet alleen is een compleet nieuw besturingssusteem ontmanteld, ook zijn er bijna tienduizend banen geschrapt bij de Nokia-fabrieken in diverse landen. En de eerste Windows Phone 8-toestellen, de Lumia 920 en 820, komen er nog deze herfst aan

Maar over prijzen en beschikbaarheid van deze nieuwe teostellen is nog weinig bekend, en dat steekt de analisten die willen weten waar zij met Nokia aan toe zijn. Nokia is niet bijster succesvol, en de transitie verloopt niet zoals het bedrijf hoopte. Er zijn tot dusver vier miljoen Lumia-telefoons verkocht, wat op zich een verdubbeling is ten opzichte van het kwartaal ervoor. Maar Elop heeft al gewaarschuwd dat het derde kwartaal niet zo best zou gaan uitpakken.

De analisten zien het hoofdschuddend aan. ”Elop is er niet in geslaagd om klanten te trekken en dat is wat telt. Je kunt volhouden dat hij te weinig tijd heft gekregen, maar hij is er al twee jaar. De tijd is voorbij.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters