Analisten maken zich grote zorgen over Nokia

Analisten van de telecommarkt maken zich grote zorgen over Nokia. CEO Stephen Elop heeft nog maar een paar maanden om het zieltogende bedrijf te redden, anders vliegt hij eruit, zo verwachten zij.

Nokia Lumia 920

Begin volgend jaar moet duidelijk zijn of Elop met zijn strategie om volledig in te zetten op Windows Phone van Microsoft – zijn voormalige werkgever – voldoende vruchten afwerpt. Zo niet, dan is het waarschijnlijk snel afgelopen met Elop, melden de analisten.

Nokia is al een flinke tijd bezig om de koers te wijzigen. Niet alleen is een compleet nieuw besturingssusteem ontmanteld, ook zijn er bijna tienduizend banen geschrapt bij de Nokia-fabrieken in diverse landen. En de eerste Windows Phone 8-toestellen, de Lumia 920 en 820, komen er nog deze herfst aan

Maar over prijzen en beschikbaarheid van deze nieuwe teostellen is nog weinig bekend, en dat steekt de analisten die willen weten waar zij met Nokia aan toe zijn. Nokia is niet bijster succesvol, en de transitie verloopt niet zoals het bedrijf hoopte. Er zijn tot dusver vier miljoen Lumia-telefoons verkocht, wat op zich een verdubbeling is ten opzichte van het kwartaal ervoor. Maar Elop heeft al gewaarschuwd dat het derde kwartaal niet zo best zou gaan uitpakken.

De analisten zien het hoofdschuddend aan. ”Elop is er niet in geslaagd om klanten te trekken en dat is wat telt. Je kunt volhouden dat hij te weinig tijd heft gekregen, maar hij is er al twee jaar. De tijd is voorbij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Gaan we nu weer krijgen dat ze beter Android toestellen hadden kunnen maken? De conlusies lijken mij vrij voorbarig, laten ze nou even wachten hoe de 820 en 920 gaan lopen en dan een oordeel vellen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters