Analisten: ''Nokia moet nu snel met tablet of phablet komen''

Nokia heeft al eens ontzettend de boot gemist door veel te laat in smartphones te stappen, en dreigt dat nu weer te doen als er geen phablet of tablet wordt uitgebracht. Daar waarschuwen financieel analisten voor.

Nokia lumia 920

Nokia heeft veel moeite om de weg omhoog weer te vinden, na jarenlang marktverlies. De voormalige wereldmarktleider verzuimde te erkennen dat de smartphone met touchscreen een blijvende trend zou worden, en bleef doorgaan met het uitbrengen van featurephones. Totdat huidig CEO Stephen Elop het roer drastisch omgooide en Windows Phone adopteerde voor de nieuwe Nokia Lumia-toestellen.

De grootste Lumia is de 920, met een 4,5-inch scherm. Terwijl de laatste trend schermen van minimaal vijf inch voorschrijft, blijft Nokia bij de kleinere schermen. Foute boel, waarschuwen analisten, die de Finse fabrikant waarschuwen dat de fout uit het verleden niet moet worden herhaald. Zij dringen erop aan dat Nokia een phablet of mogelijk een tablet gaat ontwikkelen, om consumenten de keus te geven om een Nokia te nemen als zij op zoek gaan naar een 5-inch smartphone.

De grotere schermen bieden veel voordelen: makkelijker webbrowsen, apps en games groter in beeld en video’s worden groter weergegeven. Nokia heeft echter geen enkel product in de phablet- of tabletcategorie. Hoog tijd voor een 5-inch of nog grotere Lumia, aldus de financieel analisten.

‘”Deze nieuwe trend mag Nokia niet missen”, aldus IDC-analist Francisco Jeronimo. ”Mensen gebruiken smartphones op verschillende manieren, zij consumeren er nu mediabronnen op door die te streamen over de steeds snellere mobiele netwerken. Een 5-inch smartphone voelt dan goed in de hand.”

Bron: Bloomberg

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters