Analisten: ''Nokia moet nu snel met tablet of phablet komen''

Nokia heeft al eens ontzettend de boot gemist door veel te laat in smartphones te stappen, en dreigt dat nu weer te doen als er geen phablet of tablet wordt uitgebracht. Daar waarschuwen financieel analisten voor.

Nokia lumia 920

Nokia heeft veel moeite om de weg omhoog weer te vinden, na jarenlang marktverlies. De voormalige wereldmarktleider verzuimde te erkennen dat de smartphone met touchscreen een blijvende trend zou worden, en bleef doorgaan met het uitbrengen van featurephones. Totdat huidig CEO Stephen Elop het roer drastisch omgooide en Windows Phone adopteerde voor de nieuwe Nokia Lumia-toestellen.

De grootste Lumia is de 920, met een 4,5-inch scherm. Terwijl de laatste trend schermen van minimaal vijf inch voorschrijft, blijft Nokia bij de kleinere schermen. Foute boel, waarschuwen analisten, die de Finse fabrikant waarschuwen dat de fout uit het verleden niet moet worden herhaald. Zij dringen erop aan dat Nokia een phablet of mogelijk een tablet gaat ontwikkelen, om consumenten de keus te geven om een Nokia te nemen als zij op zoek gaan naar een 5-inch smartphone.

De grotere schermen bieden veel voordelen: makkelijker webbrowsen, apps en games groter in beeld en video’s worden groter weergegeven. Nokia heeft echter geen enkel product in de phablet- of tabletcategorie. Hoog tijd voor een 5-inch of nog grotere Lumia, aldus de financieel analisten.

‘”Deze nieuwe trend mag Nokia niet missen”, aldus IDC-analist Francisco Jeronimo. ”Mensen gebruiken smartphones op verschillende manieren, zij consumeren er nu mediabronnen op door die te streamen over de steeds snellere mobiele netwerken. Een 5-inch smartphone voelt dan goed in de hand.”

Bron: Bloomberg

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters