Analisten: “Tablet wordt primaire computer voor iedereen”

Twee marktanalysebureaus van naam hebben voorspellingen gedaan over de markt voor tablets en iPads. De belangrijkste voorspelling luidt dat over vier jaar bijna iedereen een tablet gebruikt als primaire computer.

De nieuwe Apple iPad foto

Twee marktanalysebureaus hebben hun glazen bol gepakt en doen voorspellingen over het tabletgebruik in 2016. Forrester meent dat de tablet, en dan vooral de iPad, voor veel mensen in dat jaar een belangrijker apparaat is dan een gewone computer. ABI, een ander bureau, voorspelt dat in dat jaar 13,7 miljard app downloads plaatvinden.

Forrester meldt dat consumenten massaal overschakelen van pc’s naar tablets. Grote schermen (vanaf 7 inch), een accuduur van een dag of langer, de mogelijkheid om de tablets altijd aan te laten staan en het gebruiks- en meneemgemak brengt succes naar de tablets. Nu worden tablets nog vooral gebruikt om, al dan niet via apps, informatie te consumeren, maar Forrester voorspelt dat tablets in toenemende mate ook apps krijgen om zaken te produceren. Zodat het onderscheid met een gewone computer vrijwel wegvalt.

Een andere ontwikkeling waar Forrester rekening mee houdt, is de besturing van tablets met gebaren of met de stem. In 2016 zullen er volgens de analist 375 miljoen tablets worden verkocht in de hele wereld. Ook de derde wereld doet lekker mee.

Het groeiende gebruik van tablets is overigens niet slecht voor de desktop-pc, aldus Forrester. De afgelopen jaren lieten een daling zien van desktop-pc’s ten gunste van laptops. Die weer werden vervangen door netbooks, die weer door tablets zijn opgevolgd. Mensen die echt flinke rekenkracht nodig hebben of een groot scherm, komen vanzelf weer bij de pc uit, aldus het onderzoeksbureau. In 2016 zijn er volgens Forrester twee miljard pc’s in omloop.

De groei van het aantal tablets heeft ook te maken met groepen die nu helemaal geen computer gebruiken, zoals ouderen die daar geen kaas van hebben gegeten. Een tablet is voor die groepen wel interessant.

Bron: Eweek

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters