Analisten: “TomTom haalt zich zelf van de beurs voor overname door Apple”

De analisten van SNS menen dat de eigenaren van TomTom een bod voorbereiden op het bedrijf. Ze zouden het bedrijf van de beurs willen halen en de kaartentak vervolgens aan Apple willen doorverkopen.

TomTom Apple

Volgens de analisten van SNS Securities zijn de oprichters van TomTom misschien wel van plan om een bod te doen op alle aandelen van het bedrijf. De oprichters zouden 6 euro per aandeel overhebben. Hierna zou TomTom van de beurs gehaald worden door de oprichters en opgesplitst worden in verschillende gedeeltes, aldus de analisten. De oprichters beschikken momenteel al over 46,8 procent van de aandelen en dienen nog 734 miljoen euro op te halen voor het resterend gedeelte.

SNS meent dat Apple wel eens over de brug zou kunnen gaan komen voor het resterend gedeelte van TomTom. De fabrikant zou 1 miljard euro over hebben voor de kaartactiviteiten van TomTom, zo bericht de Telegraaf. Het koopadvies voor TomTom is dan ook door de handelaren omhoog geschroefd van hold naar buy. TomTom zelf heeft nog niet gereageerd op de berichten.

Andere analisten menen overigens dat het een lulkoek verhaal is. Bij RTL-Z weet Jos Versteeg van Theodoor Gilissen te melden dat hij “niets in het plan ziet”. “”Apple heeft voor kaarten al een aantal bedrijven overgenomen, echt heel technologisch hoogwaardige bedrijven. TomTom is echter niet een technologisch hoogwaardig bedrijf, het is een bedrijf dat heel slim marketing doet, het is meer een retail- dan een technologiebedrijf”, aldus Versteeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Ja ik denk ook niet het gaat gebeuren. Zou wel erg bijzonder zijn. Desondanks zijn veel mensen het er wel over eens dat TomTom op deze we niet door kan blijven gaan.

   1. Timboektoe -

    Dat heeft tomtom volledig aan zichzelf te danken.
    Ze hebben in de windows mobile tijdperk niks verdiend aan hun smartphone navigatie. 98% was illegaal. Dat wilden ze niet meer. Verklaart ook waarom ze zo treuzelden om een nav app voor Android te ontwikkelen.
    Het negeren van android en inzetten op autonavigatie was een domme zet.
    Auto verkopen dalen flink en elke dag worden 1.5 mln android smartphones ge-activeerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters