Analisten: “Verkoop Motorola Xoom en Atrix valt tegen in VS”

Twee analisten van grote Amerikaanse bedrijven hebben weinig vertrouwen in Motorola, vanwege de slechte verkoopcijfers van de tablet Motorola Xoom en de smartphone Atrix.

Motorola Xoom en Atrix

Nadat eerder RBC Capital Markets al meldde dat de producten van Motorola weinig aftrek vinden, is nu ook een analist van Pacific Crest tot die conclusie gekomen. James Faucette van Pacific Crest meldt dat de voorziene omzet van Motorola dit jaar daalt van 13,7 miljard dollar naar 12,25 miljard.

En ook volgend jaar zou dat niet bijtrekken. De voorziene omzet voor 2012 was tot nu toe dik 15 miljard, en dat is naar beneden bijgesteld naar 13,62 miljard, aldus Faucette.

”Gebaseerd op onze gegevens geloven we dat de verkoop van de Xoom en de Atrix teleurstellend zijn”, meldde Faucette in een brief aan investeerders. ”We denken vooral dat de verkoop van de Atrix, die slechter verkoopt dan was voorzien, te maken heeft met de goedkope iPhone 3GS (die in de VS momenteel 49 dollar kost bij een contract, red.) en de HTC Inspire, die de verkoop van de Atrix beneden verwachting hebben gehouden. Ondanks de reclamecampagne voor de Atrix door AT&T.”

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. motorola -

    Dat komt omdat motorola hun producten te hoog geprijsd hadden. Ze waren een van de eerste met de xoom maar de prijs was veel hoger dan de iPad. Hun motief? de klant zal dat wel betalen tablet pc's hot zijn. Dat dacht samsung trouwens ook

  2. Sven -

    Laat Motoblur al maar achterwegen De meeste consumenten hebben liever een stoc Android dan een bagger overlair
    Ook hun bootloaderlock is geen goeie zet !Motrola is puur qua harware zeker geen slechte fabrikant

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters