Andere bron meldt nóg indrukwekkender specs Google Nexus Prime

Boy Genius Report meldde gisteren de specificaties van de Google Nexus Prime. Die kunnen volgens een andere nieuwssite, GSM Arena, direct de prullenbak in, want de specs worden beter. Veel beter.

Samsung Galaxy Nexus

Om te beginnen zou de processor een stuk zwaarder zijn dan door BGR gemeld. Het zou een 1.5 Ghz dualcore worden, een chipset van Samsung zelf. En dat is nog niet alles. GSM Arena meldt dat de Nexus Prime een zeer krachtrige dualcore GPU meekrijgt van Imagination. GSM Arena denkt dat het de PowerVR SGX543MP2 moet zijn, dezelfde GPU die in de iPad 2 zit en waarschijnlijk ook in de iPhone 4S.

In plaats van de 5-megapixelcamera waar gisteren over werd bericht, zou het nieuwe Google-toestel een 8-megapixelcamera krijgen die in staat is om full HD op te nemen op 1080p. Er zou ook een sterk verbeterde sensor in die camera zitten.De accu blijft niet achter bij de indrukwekkende specificaties. Die zou niet 1750 mAh aan power krijgen, maar wel 2050 mAh. Dat zou de laadkabel een paar dagen onnodig moeten maken.Net als de iPhone 4S zou het toestel twee netwerksoorten aankunnen, GSM en CDMA. Ook op LTE moet het toestel kunnen werken.

Van het scherm wisten we al dat het een joekel wordt: 4,65 inch met 1280×720 pixels. En nu maar afwachten wie er gelijk krijgt, BGR of GSM Arena. Samsung en Google onthullen het toestel op 11 oktober. Echter is nu wel nog onduidelijk of het toestel de Galaxy Nexus gaat heten of de Nexus Prime.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ikke -

  @Lauw
  De S3 zal daar zwaar overheen gaan duiken, dat kan je verwachten…
  Tis niet slecht maar indrukwekkend… De HTC Vigor heeft al dezelfde specs.. Wel iets kleiner scherm maar dus wel hogere reso (hoger PPI)…

 2. ginz -

  De TI OMAP 44xx serie zal de referentie chipset worden waarop ICS het beste zou moeten draaien… Zoals dat eerder al de Tegra2 en de Snapdragon was.

  Het lijkt mij zwaar stug dat 1: de Nexus een andere chipset gaat krijgen dan de referentie chipset en 2: het lijtk mij ook onwaarschijnlijk dat een Samsung chipset de refentie chipset gaat worden. Op dit moment is namelijk alleen Samsung degene die ze gebruikt. En voor eigen gebruik zijn het er zelfs al te kort…

  Oftwel, lijkt mij niet… Maarja, je weet maar nooit.

 3. Martin -

  En dan maar afwachten wanneer hij naar Nederland komt. Hij wordt altijd eerst Exclusief in Amerika verkocht en daarna naar UK en dan de rest van Europa.

  Retourtje London Misschien???

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Le Thi Xoan

Veertienjarig meisje geëlektrocuteerd door oplader iPhone 6 lees verder

iPhone 8 in hand

Vijf dingen die je meteen op je (nieuwe) smartphone moet instellen lees verder

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters