Anderhalf miljoen Windows Phone 7-toestellen verkocht

Microsoft heeft de eerste cijfers bekend gemaakt van de Windows Phone 7 verkoop. Volgens de softwaregigant zijn er in de eerste zes weken ongeveer 1.5 miljoen smartphones verkocht in Europa en Amerika. Ter vergelijking: Apple verkocht ongeveer 800.000 iPhones tijdens de eerste lancering van het toestel.

Apple iPhone 2G sales

Microsoft heeft na lang wachten eindelijk de cijfers geopenbaard van de wereldwijde Windows Phone 7-verkopen. De producent lijkt in haar nopjes te zijn aangezien het in de eerste zes weken ongeveer 1.5 miljoen telefoons wist te slijten met het OS aan winkels en leveranciers.

Diverse fabrikanten hebben het toestel op de markt gezet in onder meer Amerika, delen van Azië en Europa. Microsoft laat weten dat de verkoopaantallen overeenkomen met de verwachtingen bij het bedrijf. Volgens het softwarebedrijf zijn er nu ongeveer 18.000 ontwikkelaars bezig om applicaties te schrijven voor het OS en daarnaast zijn er 4000 applicaties in de applicatiewinkel van Windows Phone 7 te vinden.

Ter vergelijking wist Apple met haar eerste generatie iPhone ongeveer 800.000 stuks weg te zetten in de eerste twee maanden van de verkoop in Amerika. Hiervan gingen veel telefoons ook naar het buitenland middels illegale export. Echter als je de cijfers legt naast de verkopen van de iPhone 3G dan heeft Microsoft nog veel goed te maken. Zo wist Apple de iPhone 3G in drie dagen wereldwijd aan een miljoen mensen te slijten. De eerste iPhone deed er 74 dagen over om dat aantal te bereiken. Google wist met de T-Mobile G1 in ongeveer zes maanden tijd 1 miljoen stuks te verkopen.

Desalniettemin is Microsoft erg positief over de cijfers. Volgens de ontwikkelaar zijn het lastige tijden om een nieuw OS te introduceren dat vanaf de grond is opgebouwd. De concurrentie is momenteel erg fel en in dat daglicht mogen de cijfers er best zijn, aldus Microsoft.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters