Anderhalf miljoen Windows Phone 7-toestellen verkocht

Microsoft heeft de eerste cijfers bekend gemaakt van de Windows Phone 7 verkoop. Volgens de softwaregigant zijn er in de eerste zes weken ongeveer 1.5 miljoen smartphones verkocht in Europa en Amerika. Ter vergelijking: Apple verkocht ongeveer 800.000 iPhones tijdens de eerste lancering van het toestel.

Apple iPhone 2G sales

Microsoft heeft na lang wachten eindelijk de cijfers geopenbaard van de wereldwijde Windows Phone 7-verkopen. De producent lijkt in haar nopjes te zijn aangezien het in de eerste zes weken ongeveer 1.5 miljoen telefoons wist te slijten met het OS aan winkels en leveranciers.

Diverse fabrikanten hebben het toestel op de markt gezet in onder meer Amerika, delen van Aziƫ en Europa. Microsoft laat weten dat de verkoopaantallen overeenkomen met de verwachtingen bij het bedrijf. Volgens het softwarebedrijf zijn er nu ongeveer 18.000 ontwikkelaars bezig om applicaties te schrijven voor het OS en daarnaast zijn er 4000 applicaties in de applicatiewinkel van Windows Phone 7 te vinden.

Ter vergelijking wist Apple met haar eerste generatie iPhone ongeveer 800.000 stuks weg te zetten in de eerste twee maanden van de verkoop in Amerika. Hiervan gingen veel telefoons ook naar het buitenland middels illegale export. Echter als je de cijfers legt naast de verkopen van de iPhone 3G dan heeft Microsoft nog veel goed te maken. Zo wist Apple de iPhone 3G in drie dagen wereldwijd aan een miljoen mensen te slijten. De eerste iPhone deed er 74 dagen over om dat aantal te bereiken. Google wist met de T-Mobile G1 in ongeveer zes maanden tijd 1 miljoen stuks te verkopen.

Desalniettemin is Microsoft erg positief over de cijfers. Volgens de ontwikkelaar zijn het lastige tijden om een nieuw OS te introduceren dat vanaf de grond is opgebouwd. De concurrentie is momenteel erg fel en in dat daglicht mogen de cijfers er best zijn, aldus Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. HTC-freak -

  Roger,

  Begrijp je frustratie, maar de mobiele software heeft voor MS ook nooit een hoofdprioriteit gehad. Je weet ook wel dat ze veel meer producten leveren en heel de wereld dit gebruikt. Zelf de meeste macbook gebruikers hebben een dualboot met xp om sommige software te kunnen gebruiken:Y. MS heeft naar mijn idee een goede zet met wp7 gedaan.:P

 2. RogerWilco -

  De iPhone 4 ging in de eerste dag van zijn verkoop meer dan 1.7 millioen keer over de toonbank. Ik snap de vergelijking niet met de originele iPhone of Google One.
  Dan moet je dat vergelijken met de verkoopcijfers van Windows CE 1.0.

  Ik heb verscheidene Windows CE/PocketPC/Mobile/Phone apparaten gehad, en veel features, maar weinig gebruikersgemak. Het was altijd meer de bestaande Windows UI op een klein device gefrommeld, dan dat er echt over de interface was nagedacht. Zo heb ik als linkshandige nooit een scrollbar aan de linkerkant kunnen zetten. (Palm kon dit 10 jaar geleden al wel).

  Ik heb nu een iPhone 3GS en je merkt aan alles dat er vanaf de grond nagedacht is over de gebruikers interface.

  Het verbaast mij enorm dat Microsoft met de 15 jaar ervaring die ze hebben, bijna 4 jaar nodig heeft om met een antwoord te komen dat ook maar in de buurt van de iPhone komt.

  Na bijna 10 jaar niet om hen heen te hebben gekunt, ben ik blij nu een alternatief te hebben, en hoop ik dat ik nooit meer een product met hun mobiele software nodig zal hebben.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters