Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android

Hoewel er best wat Android toestellen zijn die gebruik maken van gezichtsherkenning, zullen deze pas volgend jaar op het hetzelfde niveau zijn als Apple’s Face ID Tenminste, dat geven drie grote fabrikanten van onderdelen aan in een gesprek met Reuters. Hiermee zou Apple een voorsprong hebben van twee jaar op de 3D sensing technologie.

3D sensing de nieuwe must-have feature

Smartphonemakers zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe features om toch net wat beter te zijn dan de concurrentie. Doorgaans wordt er over en weer afgekeken en haast iedereen zich om die ene nieuwe feature van de concurrent ook toe te voegen aan het eigen assortiment. Op het moment lijkt die nieuwe feature de geavanceerde 3D sensing module van de iPhone X te zijn.

Face ID met 3D sensing
Face ID

Samsung’s 3D camera is er nog niet

De technologie zou een centrale rol gaan spelen bij de nieuwe generatie smartphones en behalve voor het ontgrendelen van de toestellen ook steeds meer gebruikt worden voor andere dingen. Zo zou 3D sensing gebruikt kunnen worden als een veilige manier om te betalen en om games en het shoppen meer meeslepend te maken. Op het moment hebben de nieuwe Samsung Galaxy S9 toestellen natuurlijk al een 3D camera. Deze zou echter nog niet geavanceerd en veilig genoeg zijn om er betalingen mee te verrichten. Door hem te gebruiken in combinatie met de irisscanner, wordt het wel een stukje veiliger.

Samsung AR Emoji
Samsung AR Emoji

Problemen met componenten

Volgens het research bedrijf Gartner, zou zo’n 40 procent van de smartphones tegen 2021 uitgerust zijn met 3D camera’s, welke ook gebruikt zullen worden voor augmented reality doeleinden. Helaas zouden Android smartphonemakers nog problemen hebben met het op grote schaal komen aan de VCSEL-technologie (Vertical Cavity Surface Emitting Lasers), wat een belangrijk onderdeel is van Apple’s Face ID module.

Via: Reuters

 

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters