'Android 2.1 komt op 11 december'

Nieuwe geruchten wijzen erop dat Android versie 2.1 op 11 december uitkomt. Eerder werd er al gemeld dat deze nieuwe versie van het Android besturingssysteem nog dit jaar uit zou komen.

New Android site 2.0

Android 2.1 werd onlangs gevonden op een rom voor de HTC Hero, wat erop wijst dat HTC al aan de 2.1-update aan het werken is voor zijn Android-vlaggenschip. Hoewel er officieel nog niets bekend is over deze versie van Android was al wel bekend dat deze nog voor het einde van het jaar zou moeten uitkomen. Nieuwe geruchten wijzen er nu op dat de datum vastgesteld zou zijn op 11 december. De eerste suggestie die op een snelle release van 2.1 wijst is het feit dat Google de Android-site aangepast heeft voor Android 2.0. Op de site pronkt Google nu met versie 2.0 van het open source besturingssysteem. Daarbij komt dat op 11 december een nieuwe overeenkomst van kracht gaat waar ontwikkelaars zich aan moeten houden bij het ontwikkelen van Android-software. Dit zou verklaard kunnen worden door de updates die versie 2.1 met zich meebrengt.

In de geruchtenmolen zit nog meer. Zo zouden Amerikaanse toestellen zoals de Motorola Droid en de HTC Droid Eris de update ‘over-the-air’ ontvangen. Bij de release zou de update beschikbaar zijn voor een select aantal toestellen. Updates aan de Market zouden onder andere zijn het ondersteunen van betalingen voor applicaties via de eigen telecomprovider en een desktopapplicatie waarmee door de softwarewinkel gebrowsed kan worden.

Bron: Android And Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gwystyl2 -

  Dan moeten ze ook wel updates brengen voor huidige toestellen. De meeste draaien nog op 1.5 volgens mij. Updates naar 1.6 zijn er nog niet veel, laat staan naar 2.0 of 2.1. Ze kunnen Android wel verder ontwikkelen, maar zolang er voor jouw device geen custom roms bestaan en de fabrikant geen update uitbrengt heb je er niets aan.

  /me wacht ongeduldig op een Android 2.0/2.1 update voor de Samsung Galaxy Spica

 2. w00fer -

  Dit noem ik nou nog eens ontwikkeling, Android gaat door als een gek. Dat is wel eens wat anders dan Symbian waar het tijden duurt voor nieuwe revisions.

  Jammer dat niet alle toestellen (ik noem de Samsung Galaxy) meteen kunnen worden geupgrade.

  Eigenlijk is ook nog alleen HTC echt vooruitstrevend met Android, op Sony en andere merken moeten we nog wachten.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters