Android 2.3.4 voor de Samsung Galaxy S lekt

Samsung is nog maar net klaar met de ‘gewone’ Gingerbread-update voor de Galaxy S, maar is alweer bijna klaar met de volgende versie van de Android-update. Een aantal dagen geleden maakte Samsung een Android 2.3.4-build voor de Galaxy S af en die staat nu online.

Samsung i9000 Galaxy S piano

Zoals wel vaker is het Samfirmware die de firmware van de servers van Samsung heeft geplukt en zelf online heeft gezet. En naast het feit dat Samsung dus met deze nieuwe softwareupdate voor de Galaxy S bezig is, betekent dat ook dat je hem alvast zelf kunt installeren. Hoe dat moet kun je op de site van Samfirmware vinden.

De update brengt niet veel nieuwe functionaliteit. Natuurlijk zijn er wat probleempjes opgelost en ongetwijfeld loopt het allemaal net wat sneller, maar de enige echt nieuwe functie is videobellen. Via Google Talk kun je met de Android 2.3.4-update videobellen en dat betekent dat de Galaxy S zo meteen de tweede telefoon is die dat kan, naast de Nexus S. Videobellen was overigens al langer mogelijk met de Galaxy S door een softwaretweak van Samsung. Maar nu kan het ook op de Google-manier.

Bron: Samsunghub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  het is nu 19-07-2011 en ik kan via Kies 2.0 mijn galaxy S niet upgraden naar android 2.3.3 maar kies zegt dat mijn mobiel met zijn 2.2 helemaal up to date is.

  Kan ik mijn galaxy inmiddels updaten of kan dat niet meer omdat de update van het net gehaald is :S:S:S

  thanks

 2. Twiggstick -

  Ik kon gewoon via kies updaten, hoppa binnen 5 minuten was hij klaar en ik heb nu 2.3.3 en ja mijn batterijtje staat rechtop nu. Je moet wel de nieuwste versie van kies hebben

 3. FrdR -

  Woon in NL. Eergister via Kies 2.3.3 kunnen uploaden. Ging allemaal voorspoedig. Spannend, dat wel. Volgens mij wordt de update niet in één keer voor iedereen beschikbaar gesteld. I.v.m. helpdeskbezetting aan de Samsung-kant. Drukte op de server voor het downloaden zou ook een rol kunnen spelen. Ik heb overig de DBT versie. Mss speelt dit ook een rol met wanner je aan de beurt bent. 2.3.3 werkt overigens goed. Kleine wijzigingen zijn zichtbaar.

 4. aviator -

  ik weet niet waarom jullie allemaal zo tegen samsung zijn ik woon in belgie en heb al 3 weken 2.3.3 en geloof me het werkt nu echt soepel.juist de interface vind ik nu een beetje wennen.
  vooral het roluik gedeelte.

 5. Girl82 -

  Bij mij staat er op kies wel de update 2.3 maar kan hem niet instaleren , geeft constant fout melding aan bij het instaleren.
  Nog meer mensen die dit hebben?

 6. Wilco -

  Ik denk dat het per telefoon verschillend is namelijk mijn zwager doet zojuist gewoon even een update naar 2.3 (normaal via samsung kies) En voor mij is er geen update beschikbaar :S:S

 7. Fert -

  Omg omg omg 2.2.1 werk toch ook goed!?? Oke, 2.3.3 laat nog steeds op zich wachten, heel slecht van samsung…. heel slecht…. maar dat wil niet zeggen dat 2.2.1 niet goed werkt 🙂 eigenlijk heb je die 2.3.3 niet eens nodig! Maar, als het er beter van wordt en ze beloven het.. tja, dan wil ik het ook. genoeg geweest, afspraak is afspraak, ze zijn dik te laat.. 2.2.1 is cool, geen reden om een iphone te kopen… gewoon deze zooi niet meer volgen, niet meer hopen op een update en de rest komt goed 🙂

  1. elian -

   Precies! Ik vind updates ook leuk, maar het drama dat er door sommigen van gemaakt wordt dat het zo lang duurt, vind ik nogal overdreven.

   1. MiAmRA -

    Ach er zijn veel Android gebruikers die update geil zijn.
    Wanneer je toestel goed werkt wees er dan blij mee en zie updates als iets extra's ipv een must.

    Voor de mensen die twijfelen, de update is wel degelijk 'gelekt'. Dit wil echter nog niet zeggen dat je je Galaxy S aan Kies kan hangen en vervolgens de je foon kan updaten. Dit wil zeggen dat er alleen een provider of open versie van 2.3.4 bij Samsung door de eerste testfase is doorgekomen.
    Indien Samsung Benelux de update uitrolt via Kies voor de Nederlandse Galaxy S dan kijkt KIes naar je CSC versie en naar je huidige firmware versie. Indien iets afwijkt kun je niet via Kies updaten!
    Dus indien je ooit je Galaxy S hebt geflashed met een nieuwere firmware met een andere CSC en kan je dus ook niet meer updaten via Kies.

   1. banaan -

    Nee maar iphone reageert wel sneller en heeft weinig tot geen vastlopers.. Itt de samsung galaxy s. Ter vergelijking. Welk touchscreen "voelt" alsof het soepeler werkt. En nee ik ben geen iphone fanboy want heb zelf een galaxy s… Helaas

 8. Szerk87 -

  Samsung is niet "net klaar" met de update van 2.3.3. We hebben nog steeds geen 2.3.3, dus dan zijn ze waarschijnlijk "net klaar" in hun eigen wereld…

 9. Gee2012 -

  I9000XXJVP staat inderdaad online op Samfirmware.com.
  Dit is de Europese versie.
  Even goed informeren voor er comentaren worden geplaatst die niet correct zijn

 10. Fert -

  2.3.3 is nog niet uit hier in NL. 2.3.4 zal pas in November – December aanwezig zijn. Dus laat je niet afleiden door zulke irritante, onwaarschijnlijke berichten 🙂 He admin!?? Makkelijk he om zulke berichten op de site te zetten? Zo probeer je natuurlijk je site actueel te houden… kom op zeg…

  1. Dominick -

   Euhm, het is niet dat wij het bedacht hebben ofzo. Die firmware is gelekt en staat op die site, dat is een feit. Er staat nergens dat die update al uitgegeven wordt.

   Samsung zegt zelf dat de 2.3.3-update live is, daar horen we wisselende berichten over (op YouTube ook mensen die hem wel hebben), dus dan kunnen we niet meer doen dan van de informatie van Samsung uitgaan.

  2. elian -

   Rustig maar, Fert. Ik geloof niet dat AAP een dergelijk bericht plaatst om de site "actueel te houden".
   2.3.4 is wel degelijk gelekt, dus dat is gewoon juist; dat is niet alleen op samfirmware, maar ook op XDA terug te vinden (waar je kunt zien dat mensen 'm hebben geïnstalleerd). En gegeven dat 2.3.3 wel al in Scandinavië en de UK uit is, is die in bepaalde opzichten in ieder geval wel klaar, maar kennelijk nog niet klaar genoeg voor NL :).

   Neemt niet weg dat de definitieve en officiële 2.3.4 zeker nog wel even op zich kan laten wachten. De eerste 2.3.3 lekte ook al een hele tijd terug. Al is natuurlijk wel de vraag of van 2.3.3 naar 2.3.4 even lang moet duren als van 2.2 naar 2.3.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters