'Android 3.0 krijgt minimumspecificaties'

Volgens Eldar Murtazin zal de volgende versie van Android, Android 3.0, een aantal minimumspecificaties met zich mee krijgen. Één van de eisen voor een Android 3.0-toestel is een processor met een kloksnelheid van minimaal 1GHz.

In een nieuwe aflevering van zijn Russische podcast zegt Eldar Murtazin dat Android 3.0 minimumspecificaties met zich mee zal krijgen. Daarnaast beweert Murtazin dat het platform een release zal krijgen in oktober en net voor kerst op de eerste telefoons terecht zal komen. Ook de verwachte interface-veranderingen bevestigt Murtazin. Volgens de beheerder van Mobile-Review zullen toestellen met de nieuwste versie van Android minimaal 512MB ram-geheugen hebben en is een 1GHz-processor een minimumvereiste. Ook beweert Murtazin dat Android 3.0-toestellen minimaal een 3,5″-scherm moeten hebben en dat resoluties tot 1280×760 pixels ondersteund worden.

Als we even naar de geruchten die Murtazin de afgelopen tijd de wereld in geholpen heeft kijken dan zien we dat we deze uitspraak sowieso met een korreltje zout moeten nemen. Hoewel Murtazin ook weleens de waarheid heeft verteld, zijn zijn uitspraken ook vaak complete onzin geweest. Zo zou de eerste Bada-telefoon de Samsung S8200 worden en geen native applicaties ondersteunen en beweerde Murtazin vorig jaar dat alle geruchten over de Google Phone, die inmiddels het levenslicht heeft gezien als Nexus One, klinkklare onzin waren. Daarnaast beweerde precies diezelfde Eldar Murtazin gisteren op Twitter dat er een aantal rare geruchten de ronde doen over Android 3.0, waarmee hij hoogstwaarschijnlijk op dit gerucht dat hij zelf de wereld in geholpen heeft doelt.

Als de geruchten toch waar zijn, dan zou dat betekenen dat Google Microsoft achterna gaat en alleen nog maar high-end-telefoons met Android erop wil. Dit is raar omdat Android juist in de markt gezet is als een universeel platform en er ook veel mid-range en zelfs low-end Android-telefoons zijn, die dus in de toekomst niet meer mogelijk zullen zijn. Dan zal een update naar het nieuwe platform ook alleen weggelegd zijn voor een klein aantal van de huidige Android-telefoons, namelijk de Samsung Galaxy S, de HTC Desire en de Google Nexus One. Alle andere huidige toestellen hebben een te trage processor of niet genoeg ram-geheugen.

Eldar Gingerbread Twitter

 

Bron: Electronista

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters