Android 4.2 komt met Miracast, draadloos streamen naar tv's

Google heeft naast de LG Nexus 4 en de Samsung Nexus 10 ook Android 4.2 bekendgemaakt. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem brengt onder meer ondersteuning voor Miracast mee. Dit is een industriestandaard voor het draadloos streamen van video en audio vanaf een smartphone of tablet naar een televisie.

Android 4.2 swype
The Verge

Beeld en geluid wordt via WiFi naar een tv gestuurd. Die moet dan wel zijn voorzien van een Miracastontvanger. Die kunnen los worden gekocht voor een paar tientjes, maar worden binnenkort standaard ingebouwd in veel smart-televisies. LG heeft zich al gecommitteerd aan Miracastondersteuning voor alle smart-tv’s die volgend jaar de fabriek uit komen. Miracast biedt ook ondersteuning voor ontwikkelaars die games willen ontwikkelen waarbij het scherm van de telefoon of tablet, en het scherm van de televisie aparte functies krijgen, net zoals bij de Wii U.

Android 4.2 brengt ook een soort Swype-achtig typen naar de toestellen. In telefoons van Samsung en Sony is dat al geen onbekend verschijnsel. Met deze manier van tekstinvoer haal je je vinger niet van het scherm af, maar houd je die op het scherm terwijl je de letters van een woord aanraakt. Dan wordt automatisch (meestal) het goede woord gekozen. Dit werkt veel sneller dan typen op een onscreen toetsenbordje. Het werkt volgens de eerste reviews sneller dan Swype.

Een andere nieuwe mogelijkheid is meerdere gebruikers op één apparaat instellen. Dit is bijvoorbeeld handig voor tablets die door meerdere mensen worden gebruikt. Elke gebruiker krijgt dan zijn eigen apps en widgets te zien als er is ingelogd. En ook de andere opgeslagen informatie, bijvoorbeeld het level van Bad Piggies waar een gebruiker is gebleven. Dat verdwijnt niet als een andere gebruiker inlogt en hetzelfde spel speelt op een heel ander level. De accounts kunnen wel informatie met elkaar delen. Zo kun je muziek uit de ene account laten horen terwijl je een andere account gebruikt.

Met de camera van een apparaat met Android 4.2 is het nu ook mogelijk om zelf Streetview-achtige opnamen te maken. De software stelt de gebruiker in staat om foto’s naadloos aan elkaar te lassen. Deze panoramamodus heet Photo Sphere. Op de gemaakte foto’s kun je, net als in Streetview, ronddraaien en de omgeving bekijken.

Voorts is Android 4.2 – dat overigens nog steeds Jelly Bean heet – voorzien van Daydream-modus. Dat is een soort screensaver van waaruit je acties kunt starten vanuit groot in beeld gebrachte notificaties op het toestel.

Voorts is het in 4.2 mogelijk om in te zoomen op elk deel van het scherm, widgets kunnen op het lockscreen wroden geplaatst, en je kunt bij het ‘openvegen’ van een telefoon of tablet direct naar de camera vegen, zodat die start.

Google Now is uitgebreid met informatie uit Gmail, dat daardoor een aantal nieuwe kaarten heeft gekregen die op het scherm getoond kunnen worden.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters