Android 4.2 komt met Miracast, draadloos streamen naar tv's

Google heeft naast de LG Nexus 4 en de Samsung Nexus 10 ook Android 4.2 bekendgemaakt. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem brengt onder meer ondersteuning voor Miracast mee. Dit is een industriestandaard voor het draadloos streamen van video en audio vanaf een smartphone of tablet naar een televisie.

Android 4.2 swype
The Verge

Beeld en geluid wordt via WiFi naar een tv gestuurd. Die moet dan wel zijn voorzien van een Miracastontvanger. Die kunnen los worden gekocht voor een paar tientjes, maar worden binnenkort standaard ingebouwd in veel smart-televisies. LG heeft zich al gecommitteerd aan Miracastondersteuning voor alle smart-tv’s die volgend jaar de fabriek uit komen. Miracast biedt ook ondersteuning voor ontwikkelaars die games willen ontwikkelen waarbij het scherm van de telefoon of tablet, en het scherm van de televisie aparte functies krijgen, net zoals bij de Wii U.

Android 4.2 brengt ook een soort Swype-achtig typen naar de toestellen. In telefoons van Samsung en Sony is dat al geen onbekend verschijnsel. Met deze manier van tekstinvoer haal je je vinger niet van het scherm af, maar houd je die op het scherm terwijl je de letters van een woord aanraakt. Dan wordt automatisch (meestal) het goede woord gekozen. Dit werkt veel sneller dan typen op een onscreen toetsenbordje. Het werkt volgens de eerste reviews sneller dan Swype.

Een andere nieuwe mogelijkheid is meerdere gebruikers op één apparaat instellen. Dit is bijvoorbeeld handig voor tablets die door meerdere mensen worden gebruikt. Elke gebruiker krijgt dan zijn eigen apps en widgets te zien als er is ingelogd. En ook de andere opgeslagen informatie, bijvoorbeeld het level van Bad Piggies waar een gebruiker is gebleven. Dat verdwijnt niet als een andere gebruiker inlogt en hetzelfde spel speelt op een heel ander level. De accounts kunnen wel informatie met elkaar delen. Zo kun je muziek uit de ene account laten horen terwijl je een andere account gebruikt.

Met de camera van een apparaat met Android 4.2 is het nu ook mogelijk om zelf Streetview-achtige opnamen te maken. De software stelt de gebruiker in staat om foto’s naadloos aan elkaar te lassen. Deze panoramamodus heet Photo Sphere. Op de gemaakte foto’s kun je, net als in Streetview, ronddraaien en de omgeving bekijken.

Voorts is Android 4.2 – dat overigens nog steeds Jelly Bean heet – voorzien van Daydream-modus. Dat is een soort screensaver van waaruit je acties kunt starten vanuit groot in beeld gebrachte notificaties op het toestel.

Voorts is het in 4.2 mogelijk om in te zoomen op elk deel van het scherm, widgets kunnen op het lockscreen wroden geplaatst, en je kunt bij het ‘openvegen’ van een telefoon of tablet direct naar de camera vegen, zodat die start.

Google Now is uitgebreid met informatie uit Gmail, dat daardoor een aantal nieuwe kaarten heeft gekregen die op het scherm getoond kunnen worden.

Bron: The Verge

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters