Android 4.3 en Sense 5.5 al klaar gestoomd voor de HTC One

De custom rom ontwikkelaar Maximus is er in geslaagd om een eigen rom te maken voor de HTC One met daarin de vernieuwde Sense 5.5-interface. De rom loopt ook al op de Android 4.3 kernel.

Android 4.3 en Sense 5.5 HTC One Maximus HD

De ontwikkelaar achter de bekende Maximus HD-reeks heeft een nieuwe rom online gezet voor de HTC One. De rom bestaat uit de Android 4.3 kernel die HTC inmiddels al aan het rond verspreiden is wereldwijd. Naast de nieuwste Android-kernel beschikt de rom ook over de vernieuwde Sense 5.5-interface die met de HTC One Max standaard geleverd wordt. De vernieuwde interface zal door HTC middels een andere update later ook aan de HTC One en de One mini toegevoegd worden, maar voor de mensen die niet zo lang kunnen wachten kunnen alvast deze rom van Maxiums HD uitproberen.

Om de rom te kunnen installeren moet men wel root toegang hebben op zijn HTC One. Volgens de ontwikkelaar gaat het hier om een stabiele rom die ook snel is. Daarnaast kan de rom custom draadloze updates van de ontwikkelaar krijgen met bugfixes zodat niet elke keer opnieuw het hele installatieproces voor het installeren van de rom nodig is te doorlopen. De makers van de rom hebben overigens ook een tal van eigen wijzigingen in rom doorgevoerd om het leven wat verdraaglijker en vooral productiever te maken.

Sense 5.5 voegt volgens de fabrikant een tal van kleine wijzigingen door in de interface en verhelpt daarnaast een paar bugs. Ook is nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de interface. Zo kan Blinkfeed voortaan gemakkelijk aan en uit gezet worden. Ook wordt het mogelijk om via de browser Rss-feeds van websites toe te voegen aan Blinkfeed. Ook kunnen websites uit andere regio’s en talen voortaan toegevoegd worden aan Blinkfeed en daarnaast wordt het mogelijk om te zoeken naar artikelen in Blinkfeed. Ook heeft HTC de functionaliteit in de galerij weten te verbeteren met Sense 5.5.

Bron: Harold Kanninga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Harold Kanninga -

    Ze hadden volgens mij beter kunnen wachten op Android 4.4 had HTC een hoop werk bespaart lijkt mij 🙂 Maar Sense 5.5 zit vol welkome verbeteringen

Huawei

Dit zijn de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro lees verder

OnePlus 5 JCC+

WANT geeft de limited edition OnePlus 5 JCC+ weg: zo maak je gratis kans lees verder

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters