Android 4.3 en Sense 5.5 al klaar gestoomd voor de HTC One

De custom rom ontwikkelaar Maximus is er in geslaagd om een eigen rom te maken voor de HTC One met daarin de vernieuwde Sense 5.5-interface. De rom loopt ook al op de Android 4.3 kernel.

Android 4.3 en Sense 5.5 HTC One Maximus HD

De ontwikkelaar achter de bekende Maximus HD-reeks heeft een nieuwe rom online gezet voor de HTC One. De rom bestaat uit de Android 4.3 kernel die HTC inmiddels al aan het rond verspreiden is wereldwijd. Naast de nieuwste Android-kernel beschikt de rom ook over de vernieuwde Sense 5.5-interface die met de HTC One Max standaard geleverd wordt. De vernieuwde interface zal door HTC middels een andere update later ook aan de HTC One en de One mini toegevoegd worden, maar voor de mensen die niet zo lang kunnen wachten kunnen alvast deze rom van Maxiums HD uitproberen.

Om de rom te kunnen installeren moet men wel root toegang hebben op zijn HTC One. Volgens de ontwikkelaar gaat het hier om een stabiele rom die ook snel is. Daarnaast kan de rom custom draadloze updates van de ontwikkelaar krijgen met bugfixes zodat niet elke keer opnieuw het hele installatieproces voor het installeren van de rom nodig is te doorlopen. De makers van de rom hebben overigens ook een tal van eigen wijzigingen in rom doorgevoerd om het leven wat verdraaglijker en vooral productiever te maken.

Sense 5.5 voegt volgens de fabrikant een tal van kleine wijzigingen door in de interface en verhelpt daarnaast een paar bugs. Ook is nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de interface. Zo kan Blinkfeed voortaan gemakkelijk aan en uit gezet worden. Ook wordt het mogelijk om via de browser Rss-feeds van websites toe te voegen aan Blinkfeed. Ook kunnen websites uit andere regio’s en talen voortaan toegevoegd worden aan Blinkfeed en daarnaast wordt het mogelijk om te zoeken naar artikelen in Blinkfeed. Ook heeft HTC de functionaliteit in de galerij weten te verbeteren met Sense 5.5.

Bron: Harold Kanninga

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters