Android 4.3 en Sense 5.5 al klaar gestoomd voor de HTC One

De custom rom ontwikkelaar Maximus is er in geslaagd om een eigen rom te maken voor de HTC One met daarin de vernieuwde Sense 5.5-interface. De rom loopt ook al op de Android 4.3 kernel.

Android 4.3 en Sense 5.5 HTC One Maximus HD

De ontwikkelaar achter de bekende Maximus HD-reeks heeft een nieuwe rom online gezet voor de HTC One. De rom bestaat uit de Android 4.3 kernel die HTC inmiddels al aan het rond verspreiden is wereldwijd. Naast de nieuwste Android-kernel beschikt de rom ook over de vernieuwde Sense 5.5-interface die met de HTC One Max standaard geleverd wordt. De vernieuwde interface zal door HTC middels een andere update later ook aan de HTC One en de One mini toegevoegd worden, maar voor de mensen die niet zo lang kunnen wachten kunnen alvast deze rom van Maxiums HD uitproberen.

Om de rom te kunnen installeren moet men wel root toegang hebben op zijn HTC One. Volgens de ontwikkelaar gaat het hier om een stabiele rom die ook snel is. Daarnaast kan de rom custom draadloze updates van de ontwikkelaar krijgen met bugfixes zodat niet elke keer opnieuw het hele installatieproces voor het installeren van de rom nodig is te doorlopen. De makers van de rom hebben overigens ook een tal van eigen wijzigingen in rom doorgevoerd om het leven wat verdraaglijker en vooral productiever te maken.

Sense 5.5 voegt volgens de fabrikant een tal van kleine wijzigingen door in de interface en verhelpt daarnaast een paar bugs. Ook is nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de interface. Zo kan Blinkfeed voortaan gemakkelijk aan en uit gezet worden. Ook wordt het mogelijk om via de browser Rss-feeds van websites toe te voegen aan Blinkfeed. Ook kunnen websites uit andere regio’s en talen voortaan toegevoegd worden aan Blinkfeed en daarnaast wordt het mogelijk om te zoeken naar artikelen in Blinkfeed. Ook heeft HTC de functionaliteit in de galerij weten te verbeteren met Sense 5.5.

Bron: Harold Kanninga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Harold Kanninga -

    Ze hadden volgens mij beter kunnen wachten op Android 4.4 had HTC een hoop werk bespaart lijkt mij 🙂 Maar Sense 5.5 zit vol welkome verbeteringen

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters