Android 4.3-update rolt uit voor Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z

Sony heeft net voor de kerst de belangrijke Android 4.3-update klaargezet voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z.

Sony Xperia Z hoofdfoto

Android 4.3 Jelly Bean is de op een na meest recente versie van het besturingssysteem van Google. Sony heeft bekendgemaakt dat de update nu wereldwijd wordt uitgerold naar de simlockvrije toestellen, dus telefoons en tablets die niet met simlock door een provider zijn verkocht. Die volgen meestal wat later.

Sony meldt met enige trots nieuwe functionaliteit voor de genoemde toestellen en de tablet. Project Butter, waardoor de toestellen vloeiender gaan werken. Optimalisatie van het besturingssysteem, waardoor dat nog eens extra het geval is. Ook van de fabrikant zelf komen er wat verbeteringen mee. Zoals Sony’s Smart Social Camera, die voor het eerst werd geïntroduceerd op de Xperia Z1, komt nu ook naar de andere Z-toestellen toe. Vanuit de zoeker kunnen direct alle Xperia camera-apps worden benut.

Sony stuurt met deze Android-update meteen een heel pakket van dit soort verbeteringen mee. Veel apps van Sony zelf worden van updates en tweaks voorzien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de messaging-app, MyXperia, Smart Connect, Smapp apps, TrackID, Sony Select en nog vele andere. Ook Sony’s media-apps als Walkman, Album en Movies krijgen een facelift, en Sony maakt van de Android-update meteen gebruik om iets nieuws aan te beiden: downloadbare Xperia theames. Waarmee de user interface van de genoemde toestellen compleet naar eigen wens kan worden aangepast.

Voorts zullen de telefoons en de tablet na de update langer meegaan op een acculading, en kan de levensduur van de batterij met extra aanpassingen nog wat worden verlengd. Voor de Xperia Tablet Z wordt een mogelijkheid geïntroduceerd om een soort beveiligde data-kluisjes in het opslaggeheugen te maken.

Bron: Sony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters