Android 4.3-update rolt uit voor Sony Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z

Sony heeft net voor de kerst de belangrijke Android 4.3-update klaargezet voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR en Xperia Tablet Z.

Sony Xperia Z hoofdfoto

Android 4.3 Jelly Bean is de op een na meest recente versie van het besturingssysteem van Google. Sony heeft bekendgemaakt dat de update nu wereldwijd wordt uitgerold naar de simlockvrije toestellen, dus telefoons en tablets die niet met simlock door een provider zijn verkocht. Die volgen meestal wat later.

Sony meldt met enige trots nieuwe functionaliteit voor de genoemde toestellen en de tablet. Project Butter, waardoor de toestellen vloeiender gaan werken. Optimalisatie van het besturingssysteem, waardoor dat nog eens extra het geval is. Ook van de fabrikant zelf komen er wat verbeteringen mee. Zoals Sony’s Smart Social Camera, die voor het eerst werd geïntroduceerd op de Xperia Z1, komt nu ook naar de andere Z-toestellen toe. Vanuit de zoeker kunnen direct alle Xperia camera-apps worden benut.

Sony stuurt met deze Android-update meteen een heel pakket van dit soort verbeteringen mee. Veel apps van Sony zelf worden van updates en tweaks voorzien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de messaging-app, MyXperia, Smart Connect, Smapp apps, TrackID, Sony Select en nog vele andere. Ook Sony’s media-apps als Walkman, Album en Movies krijgen een facelift, en Sony maakt van de Android-update meteen gebruik om iets nieuws aan te beiden: downloadbare Xperia theames. Waarmee de user interface van de genoemde toestellen compleet naar eigen wens kan worden aangepast.

Voorts zullen de telefoons en de tablet na de update langer meegaan op een acculading, en kan de levensduur van de batterij met extra aanpassingen nog wat worden verlengd. Voor de Xperia Tablet Z wordt een mogelijkheid geïntroduceerd om een soort beveiligde data-kluisjes in het opslaggeheugen te maken.

Bron: Sony

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters