Android 4.4 Kitkat beschikbaar voor Sony Xperia E1

Sony heeft bekendgemaakt dat de Android 4.4 Kitkat-update beschikbaar is voor de Sony Xperia E1 en de dualsimvariant daarvan, de E1 Dual.

Sony Xperia E1 hands-on

Sony is de afgelopen maanden druk bezig geweest om alle telefoons van de laatste generaties te voorzien van de nieuwste Androidversie. Nu komt de update ook naar de goedkoopste telefoon in de recente line-up, de E1.

Volgens een bericht op het officiele Sony-blog is de update al beschikbaar en wordt hij uitgerold naar de betreffende toestellen. Sony heeft echter verder geen informatie gegeven wanneer in welke landen de update beschikbaar is. Dat zal waarschijnlijk, zoals gebruikelijk, fasegewijs gebeuren, en hangt ook nog af van de snelheid waarmee telecombedrijven de update vrijgeven voor hun klanten. Dat kan een paar dagen extra in beslag nemen.

De update brengt de eigenaren van de Xperia E1 een aantal aangename updates. Ook van het uiterlijk van de omringende Sony-softwareschil die meer op die van de PlayStation 4 gaat lijken. De toestellen moeten er beter van lopen en een aantal tweaks en nieuwe features zijn toegevoegd.

Apps kunnen straks ook worden verplaatst van het interne geheugen naar de sd-kaart, wat erg nuttig is, omdat de E1 niet al teveel eigen geheugen bezit. De volgende Sony-apps krijgen updates: Messaging, Smart Connect, TrackID, Sony Select, en de battery Stamina-modus, waarmee het toestel door zaken uit te schakelen langer mee kan op een acculading. Ook de media-apps als Walkman, Album en Movies gaan er anders uitzien na de update en de E1-eigenaren krijgen toegang tot Xperia Themes, waarmee de interface van het toestel naar eigen believen kan worden aangepast met behulp van 280 verschillende onderdelen.

Na de Xperia E1 komt snel de Xperia M2 aan de beurt voor Android 4.4 Kitkat, heeft Sony al aangekondigd. Maar daarover is nog geen precieze informatie vrijgegeven.

Bron: Softpedia

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters