Android 5.1 Lollipop beschikbaar in Indonesië

Het lijkt erop dat de eerste grote update aan Android Lollipop een feit is. In Indonesië wordt nu Android 5.1 Lollipop uitgerold naar Android One-telefoons. Nexus-smartphones zouden snel volgen.

Android 5.1 Lollipop beschikbaar in Indonesië l1

Het is nog onbekend wat er allemaal nieuw is aan de nieuwe versie van Android. Android Police heeft foto’s in handen van de nieuwe Lollipop-update. Ook de website van Android zelf maakte al melding van Android 5.1 Lollipop, maar dat is nu weggehaald. Dit is de eerste grote update aan Lollipop.

Google kondigde Android Lollipop eind vorig jaar aan. Sindsdien komt het besturingssysteem op steeds meer smartphones te staan. Inmiddels heeft 1,6 procent van alle Android-telefoons Android 5.0 Lollipop. Dit is de grootste aanpassing aan Android in drie jaar tijd.

Vooral in het oog springt het Material Design-ontwerp. Android is nu meer in lagen opgedeeld waardoor het besturingssysteem meer diepte moet krijgen. Zo zijn er drijvende icoontjes die altijd binnen handbereik zijn die over andere informatie staat.

Onder de motorkap is er ook het een en ander gewijzigd. Zo zit er met Project Volta automatisch een batterijbespaarder in de telefoon, terwijl fabrikanten eerst zelf zo’n app maakten. Daarnaast is Android wat veiliger geworden met Smart Lock.

Het is nog onbekend wanneer Android 5.1 Lollipop naar Nederland komt. De meeste apparaten hebben nog niet eens 5.0 Lollipop, al draaien steeds meer vlaggenschepen van vorig jaar op deze Android-versie. Zo hebben de Galaxy S5 van Samsung en de HTC One M8 al de nieuwe variant. Ook Nexus-telefoons en de meeste Motorola’s draaien nu op Android. Denk hierbij aan de Moto X van 2014, maar ook voor de nieuwste Moto G is de update beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters