Android 5.1 Lollipop beschikbaar in Indonesië

Het lijkt erop dat de eerste grote update aan Android Lollipop een feit is. In Indonesië wordt nu Android 5.1 Lollipop uitgerold naar Android One-telefoons. Nexus-smartphones zouden snel volgen.

Android 5.1 Lollipop beschikbaar in Indonesië l1

Het is nog onbekend wat er allemaal nieuw is aan de nieuwe versie van Android. Android Police heeft foto’s in handen van de nieuwe Lollipop-update. Ook de website van Android zelf maakte al melding van Android 5.1 Lollipop, maar dat is nu weggehaald. Dit is de eerste grote update aan Lollipop.

Google kondigde Android Lollipop eind vorig jaar aan. Sindsdien komt het besturingssysteem op steeds meer smartphones te staan. Inmiddels heeft 1,6 procent van alle Android-telefoons Android 5.0 Lollipop. Dit is de grootste aanpassing aan Android in drie jaar tijd.

Vooral in het oog springt het Material Design-ontwerp. Android is nu meer in lagen opgedeeld waardoor het besturingssysteem meer diepte moet krijgen. Zo zijn er drijvende icoontjes die altijd binnen handbereik zijn die over andere informatie staat.

Onder de motorkap is er ook het een en ander gewijzigd. Zo zit er met Project Volta automatisch een batterijbespaarder in de telefoon, terwijl fabrikanten eerst zelf zo’n app maakten. Daarnaast is Android wat veiliger geworden met Smart Lock.

Het is nog onbekend wanneer Android 5.1 Lollipop naar Nederland komt. De meeste apparaten hebben nog niet eens 5.0 Lollipop, al draaien steeds meer vlaggenschepen van vorig jaar op deze Android-versie. Zo hebben de Galaxy S5 van Samsung en de HTC One M8 al de nieuwe variant. Ook Nexus-telefoons en de meeste Motorola’s draaien nu op Android. Denk hierbij aan de Moto X van 2014, maar ook voor de nieuwste Moto G is de update beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Nieuwe details Samsung Galaxy S9, S9+ en Galaxy Note 9 duiken op lees verder

mechanische hersenen

Hoeveel werkgeheugen heeft je smartphone nou eigenlijk echt nodig? lees verder

Apple iPhone 8

‘Grote tekorten Apple iPhone 8: normale beschikbaarheid pas in 2018’ lees verder

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Gloednieuw toestel: zo ziet de Samsung Galaxy S8 Active eruit lees verder

Google Pixel 2 XL

Zo ziet de Google Pixel 2 XL er waarschijnlijk uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters