Android 5.1 Lollipop beschikbaar in Indonesië

Het lijkt erop dat de eerste grote update aan Android Lollipop een feit is. In Indonesië wordt nu Android 5.1 Lollipop uitgerold naar Android One-telefoons. Nexus-smartphones zouden snel volgen.

Android 5.1 Lollipop beschikbaar in Indonesië l1

Het is nog onbekend wat er allemaal nieuw is aan de nieuwe versie van Android. Android Police heeft foto’s in handen van de nieuwe Lollipop-update. Ook de website van Android zelf maakte al melding van Android 5.1 Lollipop, maar dat is nu weggehaald. Dit is de eerste grote update aan Lollipop.

Google kondigde Android Lollipop eind vorig jaar aan. Sindsdien komt het besturingssysteem op steeds meer smartphones te staan. Inmiddels heeft 1,6 procent van alle Android-telefoons Android 5.0 Lollipop. Dit is de grootste aanpassing aan Android in drie jaar tijd.

Vooral in het oog springt het Material Design-ontwerp. Android is nu meer in lagen opgedeeld waardoor het besturingssysteem meer diepte moet krijgen. Zo zijn er drijvende icoontjes die altijd binnen handbereik zijn die over andere informatie staat.

Onder de motorkap is er ook het een en ander gewijzigd. Zo zit er met Project Volta automatisch een batterijbespaarder in de telefoon, terwijl fabrikanten eerst zelf zo’n app maakten. Daarnaast is Android wat veiliger geworden met Smart Lock.

Het is nog onbekend wanneer Android 5.1 Lollipop naar Nederland komt. De meeste apparaten hebben nog niet eens 5.0 Lollipop, al draaien steeds meer vlaggenschepen van vorig jaar op deze Android-versie. Zo hebben de Galaxy S5 van Samsung en de HTC One M8 al de nieuwe variant. Ook Nexus-telefoons en de meeste Motorola’s draaien nu op Android. Denk hierbij aan de Moto X van 2014, maar ook voor de nieuwste Moto G is de update beschikbaar.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters