Android 5.1-update Samsung Galaxy S6 'landt' in Frankrijk

Samsung is in Frankrijk begonnen met de uitrol van Android 5.1 Lollipop naar de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het is nu nog maar een kwestie van tijd voordat de update ‘landt’ in Nederland.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft PlaneteGalaxy. De update heeft volgens de site een formaat van 623,55MB, dus als de update naar Nederland komt: download de update als je via een wifi-verbinding met het internet verbonden bent, anders is het een beetje zonde van je internetbundel.

Na het installeren van de update is het mogelijk om de S-Finder-en Quick Connect-extensies uit het notificatiecentrum te halen. Het is nu ook mogelijk om geïnstalleerde apps op alfabet te sorteren. Verder is de camera-app qua mogelijkheden iets uitgebreider geworden, al beweert de site dat het nog niet mogelijk is om foto’s in RAW te maken, terwijl dit aanvankelijk wel op de planning van Samsung zou hebben gestaan. In de gewone versie van Android 5.0 Lollipop, en dus ook 5.1 Lollipop, is het al mogelijk om in RAW te schieten. SamMobile meldt dat je met de Galaxy S6 wél met een externe camera-app in RAW kunt schieten.

Tot slot het geheugenprobleem van de Galaxy S6: die is met de update nog altijd niet verholpen. Hoewel 54 procent van het werkgeheugen vlak na het opstarten wordt ingenomen, niet heel veel, zat het werkgeheugen al snel op 85 procent van zijn capaciteit. Dit hardnekkige probleem van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge is dus nog altijd niet opgelost.

In ieder geval: de update is nu dus in Europa ‘gelandt’. Dit betekent dat een uitrol naar Nederland waarschijnlijk niet al te lang meer duurt. Hou je Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge in de gaten voor de update naar Android 5.1.1 Lollipop.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jamie Paenen -

   Het is niet zo dat ik er echt 'last' van heb want het hindert mij eigenlijk nauwelijks, mijn toestel is heel goed te gebruiken zonder dat het echt irriteert, maar het hoort gewoon niet, zeker bij een toestel van 700 euro!

  2. Jamie Paenen -

   Dat ie maar gauw naar Nederland komt en dat Samsung zijn softwareproblemen oplost. Sinds de laatste update crasht mijn homescreen bijna dagelijks, wordt mijn toestel warmer dan voorheen, loopt mijn RAM geheugen steeds vol, vertraagd mijn vingerafdrukscanner en verbruikt hij meer energie. Ik heb totaal geen spijt van mijn S6 want het is een heerlijk toestel, maar Samsung, los alsjeblieft je software problemen op want fabrieksherstel lost niets op!!!

  iPhone X geld

  Dit is hoeveel het Apple kost om een iPhone X te maken lees verder

  Tim Cook iPhones 2018 iPhone X

  Touch ID en meer: trefzekere analist deelt Apple’s plannen volgende iPhones lees verder

  iOS 11 wallpapers

  iOS 11 brengt legendarische lockscreen en homescreen eerste iPhone terug lees verder

  Google Pixel 2 Pixel 2 XL

  Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: prijzen, design en specificaties gelekt lees verder

  OnePlus 5 JCC+

  OnePlus heeft nieuwe smartphone onthuld: OnePlus 5 JCC+ lees verder

  HTC U11 design

  HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters