Android 5.1-update Samsung Galaxy S6 'landt' in Frankrijk

Samsung is in Frankrijk begonnen met de uitrol van Android 5.1 Lollipop naar de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het is nu nog maar een kwestie van tijd voordat de update ‘landt’ in Nederland.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft PlaneteGalaxy. De update heeft volgens de site een formaat van 623,55MB, dus als de update naar Nederland komt: download de update als je via een wifi-verbinding met het internet verbonden bent, anders is het een beetje zonde van je internetbundel.

Na het installeren van de update is het mogelijk om de S-Finder-en Quick Connect-extensies uit het notificatiecentrum te halen. Het is nu ook mogelijk om geïnstalleerde apps op alfabet te sorteren. Verder is de camera-app qua mogelijkheden iets uitgebreider geworden, al beweert de site dat het nog niet mogelijk is om foto’s in RAW te maken, terwijl dit aanvankelijk wel op de planning van Samsung zou hebben gestaan. In de gewone versie van Android 5.0 Lollipop, en dus ook 5.1 Lollipop, is het al mogelijk om in RAW te schieten. SamMobile meldt dat je met de Galaxy S6 wél met een externe camera-app in RAW kunt schieten.

Tot slot het geheugenprobleem van de Galaxy S6: die is met de update nog altijd niet verholpen. Hoewel 54 procent van het werkgeheugen vlak na het opstarten wordt ingenomen, niet heel veel, zat het werkgeheugen al snel op 85 procent van zijn capaciteit. Dit hardnekkige probleem van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge is dus nog altijd niet opgelost.

In ieder geval: de update is nu dus in Europa ‘gelandt’. Dit betekent dat een uitrol naar Nederland waarschijnlijk niet al te lang meer duurt. Hou je Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge in de gaten voor de update naar Android 5.1.1 Lollipop.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
tags:
  Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

  Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

  USB-C

  Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

  OnePlus 6 preview design

  Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

  LG G7 ThinQ review design

  Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

  iPhone X Plus resolutie

  iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

  Blackberry KEY2

  Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters