Android 5.1-update Samsung Galaxy S6 'landt' in Frankrijk

Samsung is in Frankrijk begonnen met de uitrol van Android 5.1 Lollipop naar de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Het is nu nog maar een kwestie van tijd voordat de update ‘landt’ in Nederland.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft PlaneteGalaxy. De update heeft volgens de site een formaat van 623,55MB, dus als de update naar Nederland komt: download de update als je via een wifi-verbinding met het internet verbonden bent, anders is het een beetje zonde van je internetbundel.

Na het installeren van de update is het mogelijk om de S-Finder-en Quick Connect-extensies uit het notificatiecentrum te halen. Het is nu ook mogelijk om geïnstalleerde apps op alfabet te sorteren. Verder is de camera-app qua mogelijkheden iets uitgebreider geworden, al beweert de site dat het nog niet mogelijk is om foto’s in RAW te maken, terwijl dit aanvankelijk wel op de planning van Samsung zou hebben gestaan. In de gewone versie van Android 5.0 Lollipop, en dus ook 5.1 Lollipop, is het al mogelijk om in RAW te schieten. SamMobile meldt dat je met de Galaxy S6 wél met een externe camera-app in RAW kunt schieten.

Tot slot het geheugenprobleem van de Galaxy S6: die is met de update nog altijd niet verholpen. Hoewel 54 procent van het werkgeheugen vlak na het opstarten wordt ingenomen, niet heel veel, zat het werkgeheugen al snel op 85 procent van zijn capaciteit. Dit hardnekkige probleem van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge is dus nog altijd niet opgelost.

In ieder geval: de update is nu dus in Europa ‘gelandt’. Dit betekent dat een uitrol naar Nederland waarschijnlijk niet al te lang meer duurt. Hou je Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge in de gaten voor de update naar Android 5.1.1 Lollipop.

Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
Samsung Galaxy S6 (Edge) Android 5.1 Lollipop 
tags:
  OnePlus 6

  We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

  Beste budgetsmartphones uitgelicht

  Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

  smartphone auto

  OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

  Samsung J2 Core

  Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

  Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

  Sony

  Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters