Android 6.0 Marshmallow nu ook in Nederland voor de LG G3

De update van Android 6.0 Marshmallow is in Nederland beschikbaar voor de LG G3. Eind december is de update met de uitrol begonnen in Polen, nu is LG begonnen met de uitrol van de update in Nederland.

Gebruikers van de LG G3 kunnen nu het toestel voorzien van de nieuwste softwareversie van Google. De update heeft versienummer V30C en is direct via een OTA-update en via de LG Bridge-software via een desktop te downloaden. Deze update brengt een aantal verbeteringen met zich mee, accuduur is verbeterd waardoor je toestel langer mee gaat.  De update heeft meer aandacht voor permissies van applicaties en games, nieuwe animaties en andere functies.

Android 6.0 MarshmallowVerbeterde functie

Omdat LG gebruik maakt van een eigen schil, heeft de fabrikant diverse aanpassingen zelf gedaan. De Doze-functie is een belangrijk onderdeel van de update, deze functie zorgt ervoor dat de accu langer meegaat, doordat het toestel bepaalde applicaties niet gebruikt als ze een tijdje niet gebruikt worden.

De Knock-code is ook verbeterd, met een bepaald patroon kun je de LG G3 ontgrendelen. Door twee keer op het beeldscherm te drukken ontwaak je het toestel uit slaapstand. Met Direct Share kan je content nog sneller delen en kun je applicatierechten afzonderlijk van elkaar instellen.

Android 6.0 MarshmallowVanuit het notificatiepaneel kan je de Silent Mode aan- en uitschakelen, tevens is er ook een direct delen-functie toegevoegd. De peek-functie wordt aan de bovenkant verlicht als er notificaties van apps verschijnen, de rest van het scherm blijft gewoon werken. Het scherm van de app-instellingen is ook aangepast en de snelheid van de LG G3 is verbeterd volgens de eerste bevindingen.

Als je nog geen melding hebt ontvangen van de Android 6.0 Marshmallow update dan kan je dat zelf handmatig invoeren. Dit kan je doen via instellingen – Over het toestel – Software-update handmatig controleren of de update te downloaden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Claudia -

  Na reparatie van mijn scherm toestel met 6.0 teruggekregen. Erg over te spreken lekker snel soepel en batterij duur wordt opmerkelijk verlengd!!

  Jammer genoeg werken de terug naar homescreen knop (rondje) en dat vierkante touchtoetsje niet meer. Je kan ze wel aanklikken maar er lijkt geen functie meer aan de hangen… Iemand een idee hoe dit opgelost kan worden? Het driehoekje werkt wel normaal.

 2. John -

  Goedemorgen,

  Ik heb over deze update een vraag. Mijn lg g3 is voorzien van android 5.0 en wil de nieuwe versie graar installeren. Wanneer ik echter mijn laatste versie controleer zegt mijn telefoon dat het toestel reeds is voorzien van de meest recente update. Hoe krijg ik het nu vppr elkaar deze nieuwe versie te installeren?

  Dank alvast voor een reactie.

  1. Dominick Viëtor -

   Heb je het al eens via de update software voor de computer geprobeerd? Het zou namelijk kunnen dat LG de update niet over-the-air beschikbaar heeft gemaakt voor je computer.

   1. Arie -

    Zat ook maanden te wachten en te checken via software check op de tel.. maar je kunt hem gewoon updaten via LG PC Suite inderdaad. Heb via USB aangesloten maar mogelijk dat wifi ook een optie is (zag ik staan).

    Draait nu prima marshmallow op in ieder geval. De hele interface is versneld. De animaties van naar taakbeheer (vierkantje) en sliden tussen homescreens en switchen naar apps etc. Allemaal soepel en sneller.

 3. sem vh -

  wat een bagger update ding werd zomaar hartstikke warm en batterij gaat nog geen dag mee meer na deze update NIET UPDATEN MENSEN ECHT NIET!!!!

 4. Ron Derksen -

  Sinds 2 weken in bezit van android 6.0. Helaas moet ik zeggen dat android 5 beter functioneert dan android 6.0. Na de update is de telefoon traag geworden, loopt regelmatig helemaal vast, accu is sneller leeg (erg vreemd), de processor word in standby meer belast waardoor de achterzijde van de telefoon warm aanvoelt. En op één of andere manier is mijn bluetooth signaal een stuk zwakker geworden. Dit merk ik aan mijn smartwatch zodra ik de woonkamer uit ga want dan is de verbinding verbroken. Ook krijg ik niet alle meldingen meer binnen op mijn smartwatch. Jammer genoeg ben ik niet tevreden en vindt het jammer dat er geen weg terug is naar android 5.0

  1. Axel -

   Heb je het over een g3 want ik heb ook ooit een g3 gehad en die begon na een paar maanden oppeens (zonder update) heel warm te worden en traag

   1. Ron Derksen -

    Warm en traag werd de telefoon ook bij android 5.0. Daar is mijn telefoon ook voor opgestuurd voor reparatie. Maar het heeft niks uitgehaald, jammer genoeg.

 5. Wallenburg -

  De Update via de “LG PC-suite” gedaan omdat deze via OTA nog niet beschikbaar was. Met 1 ding ben ik ZEER ONTEVREDEN ik kan GEEN PDF-BESTANDEN meer lezen op mijn “Kingston USB-drive”. Zowel bestaande als nieuwe bestanden. Als ik ze kopieer naar mijn interne geheugen gaat het wel goed.
  De USB-drive opnieuw met FAT32 geformateerd maar dit haalde niets uit.
  Ga een klacht bij LG indienen en blijf het nog verder proberen.

  Dus wees gewaarschuuwd.
  Mocht iemand een oplossing weten laat dit dan hier weten.

 6. Jelle -

  Hmm, raar, ik heb nog helemaal niets bij de handmatige, en bij LG bridge over een update.. Stress hem nu wel een beetje, sinds ik aardig uit keek naar Marshmallow.

   1. Sander -

    Deze had ik voor een extreem zacht prijsje bij coolblue 2dekansje gekocht. Kom em namelijk niet katen liggen

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters