Android 6.0.1 lost problemen met klok uit Android 6.0 op

Enkele gebruikers met Android 6.0 zullen het misschien al gemerkt hebben: in de 6.0 update zit een foutje waardoor de klok fout loopt. Met de update naar Android 6.0.1 is dit foutje weggehaald uit het besturingssysteem.

Android 6.0.1 lost problemen met klok uit Android 6.0 op nexus5 lollipop 882x571

Op het Google Code forum waren veel gebruikers van telefoons met Android 6.0 zeer ontevreden over de klok in het besturingssysteem. Voornamelijk gebruikers van de Nexus 5 (2013) by LG hadden last van probleempjes. Gelukkig hadden niet alle gebruikers last van de bug, die de klok bij een aantal telefoons 30 minuten achter kon laten lopen. Naast het foutlopende klokje bovenin je scherm hadden gebruikers ook last van kalenderafspraken en wekkers die te laat kwamen aangezien de tijd op de telefoon achterliep.

Een aantal gebruikers heeft het probleem op kunnen lossen door de telefoon kort op vliegtuigstand te zetten. Andere mensen kregen de klok weer werkend door te wisselen tussen 3G- en 4G-netwerken of door de telefoon opnieuw op te starten. Gelukkig heeft Google het probleem zelf erkend en opgelost in een update genaamd Android 6.0.1. Mocht je op dit moment nog een update ontvangen hebben, dan kun je een van de bovenstaande oplossingen proberen. Om up-to-date te blijven heb je de mogelijkheid een kijkje te wagen op het Google Code forum aangezien de discussie over foutlopende klokjes daar doorgaat.

Bron: Google Code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  Is dit probleem ook bekend bij Android 5.1? Op mijn acer z630 wordt de tijd rechtsboven niet bijgewerkt als hij uit de slaapstand komt. Ook in de actieve stand loopt de tijd vaak wat achter. De wekker toont dit gedrag ook.Kijk ik wat dieper in de instellingen van de wekker dan tref ik wel de juiste tijd aan.

  Netwerktijd laten volgen of juist niet maakt geen verschil. Ook de automatische tijdzone heb ik aan en uit gehad zonder resultaat.

  Herkent iemand dit probleem en is er een oplossing voor?

  Alvast bedankt voor een eventuele reactie.

  Groet, Martin

  1. Bloxx -

   Ik had ook iets soortgelijks, bij mij kwam het omdat ik al mijn apps had geoptimaliseerd voor minimaal batterijgebruik via een functie nieuw in lollipop zat. Na dit uit te schakelen werkte de klok weer naar behoren.

   Ik hoop voor je dat dit het ook voor jou oplost.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters