Android 7.0 Nougat is nu beschikbaar voor het grote publiek

Na meerdere maanden testen en wachten is het dan eindelijk zover: Android 7.0 Nougat is nu beschikbaar voor het grote publiek.

Android 7.0 Nougat

Android NougatIn tegenstelling tot voorgaande jaren heeft Google dit jaar zijn gebruikers zelf laten kiezen welke naam ze graag voor de nieuwe versie van Android zouden zien. Na een stemmig, is Android Nougat eruit gekomen als winnaar. Of Google echt de stemmen heeft geteld of niet laten we even terzijde. Wat we wel zeker kunnen zeggen is dat Android 7.0 Nougat de opvolger is van Android 6.0 Marshmallow. In vergelijking met Android Marshmallow zijn er niet bijzonder veel visuele veranderingen doorgevoerd. De veranderingen zitten vooral onder de motorkap. Iets wat tegenwoordig wel vaker het geval is bij mobiele besturingssystemen.

Misschien wel de belangrijkste nieuwe functie in Android 7.0 Nougat is de mogelijkheid om in split-screen te kunnen multitasken. Tot voorheen was dit niet standaard mogelijk in Android. Zeker voor de grotere Android-smartphones en tablets is dit een welkome verbetering. Verder is de Doze-functie waar we al kennis mee maakten in Android Marhsmallow verder uitgewerkt in Android Nougat. Maar ook het notificatiecentrum en de instellingen zijn onder handen genomen om een betere gebruikerservaring te garanderen.

Beschikbaarheid

GoogleZoals ieder jaar weer het geval is, kun ja Android 7.0 Nougat nog niet onmiddelijk op echt iedere Android-smartphone installeren. De enige toestellen waar je de nieuwe versie van Android nu al op kunt installeren zijn de Nexus-smartphones en tablets van Google. Heb je een andere smartphone, dan zul je nog even moeten wachten. De reden hiervoor is dat fabrikanten, zoals bijvoorbeeld Samsung, de Android 7.0 Nougat software nog moeten optimaliseren om met hun toestellen te werken. En vaak bouwen ze over de ondersteunde software ook nog een skin, wat maakt dat je wel even kunt wachten op een update. Maar als we Samsung mogen geloven zal het niet langer dan drie maanden voor de Galaxy Note 7 voorzien wordt van een update naar Android Nougat. LG gaat op zijn beurt dan weer de eerste, zelfs voor de nieuwe Nexus-toestellen van Google, nieuwe smartphone op de markt brengen die standaard op Android Nougat draait.

Let er wel op dat zelfs wanneer je een Nexus-smartphone hebt, het mogelijk is dat je wel nog even zult moeten wachten voor de update binnenkomt. Dit vooral omdat Google zijn servers niet wil overbelasten. Mocht je de update nu dus nog niet zien op je Nexus raden we je aan morgen ochtend nog eens te proberen.

Review en tips

Bij All About Phones gaan we alvast als gekken aan de slag met de nieuwe versie van Android. Verwacht je in de komende dagen dus maar aan en hoop Android 7.0 Nougat-content. We gaan ons best doen om onze volledige review van Android Nougat zo snel mogelijk online te kunnen zetten. Tot die tijd raden we je aan, mocht je meer informatie willen over wat nieuw is in Android 7.0 Nougat, een kijkje te nemen naar onze uitgebreide preview van Android 7.0 die je hieronder kunt terugvinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters