‘Android 7.0 Nougat komt op maandag 22 augustus’

Dankzij gelekte informatie kunnen we nu vrij zeker van zijn dat Android 7.0 Nougat vanaf maandag zal worden uitgerold.

Android 7.0 Nougat

Het is ondertussen alweer vier maanden geleden dat Google de eerste developer preview uitbracht van Android 7.0 Nougat, de opvolger van Android Marshmallow. De zoekgigant koos er voor om de onthulling niet tot zijn eigen Google I/O conferentie te bewaren, zodat smartphonefabrikanten zo vroeg mogelijk met de nieuwe software aan de slag kunnen.

Nu Samsung en LG bevestigt hebben wanneer de nieuwe update naar hun vlaggenschepen komt wisten we dat Android 7.0 wel ergens deze maand uit moest komen. Aanvankelijk hoopten we op 4 augustus, maar de eind van de maand nadert en onze Nexus smartphones draaien nog steeds op Android 6.0.1 Marshmallow. Daar gaat over slechts drie dagen echter verandering in komen, als we gelekte informatie moeten geloven.

Telus

De gelekte datum komt van de Koreaanse smartphonefabrikant LG en de Canadese provider Telus. Het meest overtuigende bewijs komt van Telus, die een Software Update Schedule op zijn website heeft staan. Normaliter kun je daarin bijvoorbeeld vinden wanneer je smartphone een veiligheidsupdate gaat ontvangen. Gisteren dook daar echter opeens een nieuw kopje op, waar te lezen viel dat zowel de Huawei Nexus 6P als de LG Nexus 5X op maandag 22 augustus de update naar Android Nougat zullen ontvangen.

Android 7.0 Nougat

LG

De informatie van LG is iets minder overtuigend. Op de Koreaanse website van het bedrijf is een pagina te vinden getiteld “LG G5 OS preview experience”. De pagina noemt dat LG G5 eigenaren op 22 augustus een preview van Android 7.0 Nougat kunnen proberen. De Nexus 5X is natuurlijk ook gemaakt door LG, dus de kans is groot dat het bedrijf er dit jaar inderdaad snel bij is.

22 augustus

Het lijkt er dus op dat we op maandag een aankondiging krijgen en het uitrollen van de update kan gaan beginnen. Nexus tablets en smartphones zoals onder andere de Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 5X en de Nexus 9 zullen de update naar Android Nougat vrijwel direct ontvangen. Als je een smartphone van een ander merk hebt dan zul je nog iets langer moeten wachten. Het is nog niet bekend of Android Wear 2.0 op dezelfde dag zal worden gelanceerd.

Bron: Telus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters