Android 7.0 Nougat rolt uit voor Nexus 6

nexus 6 nougat android 7.0De inmiddels twee jaar oude Nexus 6 heeft een officiële update gekregen naar de laatste versie van Android. De update stond al langer gepland en is nu uitgerold. De Android 7.0 Nougat-update komt komende weken naar alle Nexus 6-toestellen.

Nexus 6

De Nexus 6 was Google’s vlaggenschip van twee jaar geleden. Vlak voor de lancering van de verwachte Pixel-telefoons rolt Google nog de Android 7.0 Nougat-update uit voor de relatief oude Nexus 6. Deze Nexus is gemaakt door Motorola en bevat een 6-inch scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels, ook wel Quad HD genoemd. Dit toestel beschikt over een Snapdragon 805-processor met 3 GB aan werkgeheugen. Het toestel is verkrijgbaar in 32 en 64 GB en wordt geleverd in de kleuren wit en blauw.

Android 7.0 Nougat

Steeds meer toestellen krijgen de nieuwe Android-versie ter beschikking. Eerder zagen we dat de LG V20 het eerste toestel zou zijn met Android 7.0. Dit was tegen de traditie van Google, omdat het bedrijf vaak eerst zelf de software op hun eigen toestellen uitrolde. Dit was dus dit jaar niet het geval. Na de release van de V20 van LG kwam toch redelijk snel de update naar de nieuwste Android-versie voor de Nexus-toestellen van Google zelf. Deze update kwam eerst voor de Nexus 5X en de Nexus 6P. De andere beloofde toestellen moesten nog even wachten, waaronder de Nexus 9 en de Nexus 6.

Android Nougat kwam met een aantal handige features. Zo is het nu mogelijk om apps naast elkaar te draaien door midden van de splitscreenmodus. Deze feature zat al vaker de software van bijvoorbeeld Samsung en LG, maar ontbrak in de standaard Android-versie. Verder heeft Android 7.0 een vernieuwd notificatiescherm, waarbij het scherm overzichtelijker moet zijn bij verschillende meldingen van dezelfde applicatie. Lees voor de volledige lijst met veranderingen en onze mening onze review van Android 7.0 Nougat.

Beschikbaarheid

De update voor de Nexus 6 zal komende weken via een OTA-update verschijnen. Dit betekent dat je vanzelf een melding krijgt of zelf kunt controleren of de update al klaar staat voor jouw toestel. Dit kun je zien door naar ‘Over de telefoon’ te gaan en naar ‘Software-update’ te gaan. Als de update nog niet klaar staat voor jouw Nexus 6, kun je, op eigen risico, de update zelf flashen op jouw toestel. Je kunt kiezen tussen het fabrieksbestand of de OTA-update. Bij de eerste raak je alle gegevens kwijt, maar is handig als je een frisse telefoon wil hebben na de update. Het wordt sterk aangeraden altijd een back-up van je gegevens te maken voor het flashen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters