Bingo: stukje code onthult mogelijke naam Android 9.0

Je zou het bijna vergeten, maar Google brengt jaarlijks een grote update voor Android uit. Daardoor kun je alweer uitkijken naar de volgende versie, wanneer de eerste Android smartphones van bijvoorbeeld Samsung de vorige hebben ontvangen. Dat komt vooral door de fragmentatie van het besturingssysteem. Het duurt vaak een half jaar voor fabrikanten de software hebben aangepast voor hun eigen toestellen. Wat wordt de naam van Android 9.0?

Android 9.0

Heb jij Android 8.0 Oreo al ontvangen? In ons overzicht check je of jouw toestel de grote update gaat krijgen. Het is nog iets te vroeg om een onthulling van Android 9.0 te verwachten. De laatste jaren wacht Google ook langer met het onthullen van de uiteindelijke naam. De uiteindelijke lancering gaat waarschijnlijk in augustus 2018 plaatsvinden. Over een maand komt hopelijk al de eerste preview voor ontwikkelaars uit.

Android Pannekoek Pie

Toch kan het speculeren al los gaan. Voor wat voor naam kiest de zoekgigant dit keer? Gelukkig hoeft het niet bij pure speculatie te blijven, want de eerste hints zijn nu al opgedoken. Net zoals vorig jaar gaat het om een klein stukje code van Android. Oftewel, het Android Open Source Project. Dat is de software waar alle ontwikkelaars toegang toe hebben.

Pi, Pie of toch Pancake?

In de laatste toevoegingen aan die code ontdekte een oplettende ontwikkelaar een opvallende verwijzing naar Android 9.0. In dat stukje code wordt de volgende update van Android ‘Pi’ genoemd. Een voor de hand liggende naam. Google kiest immers altijd voor een toetje of snoep. Bovendien is het een mooie geeky verwijzing naar Pi, het wiskundige principe.

Android 9.0 Pi Pie

Fans speculeren dat Android 9.0 uiteindelijk ‘Pie’ gaat heten. Maar ja, vorig jaar bleken de gelekte codenamen ook niks te maken te hebben met de uiteindelijke naam. Er zijn bovendien zoveel opties die met een P beginnen: Pie, Popsicle, Poptart, Pancake of Profiterole. Dat maakt het voorspellen van de officiële naam toch iets pittiger. Vorig jaar waren de opties schaarser.

Maar toch, de dubbele betekenis van Pi/Pie maakt het een zeer geschikte naam. Nog een paar maandjes geduld hebben dus! Welke functies wil jij in de volgende versie van Android zien? Check ondertussen de laatste nieuwtjes rondom de Samsung Galay S9!

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters