‘Android medeoprichter Andy Rubin werkt aan eigen smartphone’

Volgens de bekende leverancier van het laatste nieuws, Bloomberg, is Andy Rubin hard aan het werk om een eigen smartphone op de markt te zetten. Het toestel zou gelanceerd gaan worden door Essential Products Inc. Dit is een gloednieuw bedrijf, welk binnenkort door Rubin officieel aangekondigd zal worden.

I’m your father: Andy Rubin

Andy Rubin
Andy Rubin

Door velen wordt Rubin gezien als de vader van Android. Dat is niet zo vreemd, gezien hij de medeoprichter is van Android Inc. en in 2003 begon met het ontwikkelen van het besturingssysteem. Toen Google het bedrijf in 2005 overnam werd Rubin ingehuurd om het Android team aan te sturen. Onder zijn toeziend oog werd Android al snel het meest populaire mobiele besturingssysteem. Zoals we weten komt aan alles uiteindelijk een einde en twee jaar geleden verliet Rubin uiteindelijk de Google familie.

Concurrentie voor Apple, Google en Samsung

De nieuwe Essential smartphone zal volgens de berichten een display krijgen dat over de hele telefoon loopt. Gemaakt van hoogwaardige materialen is het doel te concurreren tegen de iPhone, Google’s Pixel en de Galaxy vlaggenschip toestellen. Bij één van de modellen zou het scherm zelfs groter zijn dan 5.5 inch, terwijl het toestel toch kleiner was dan de iPhone 7 Plus. Dit zou mogelijk zijn door het ontbreken van de randen. Essential is bezig met experimenten met verschillende niveaus van drukgevoeligheid van het scherm. Waar ook mee wordt getest  zijn metalen randen voor de hele telefoon en een keramische achterkant.

Extra gadgets

Interessant aan het nieuwe toestel is, dat het randapparatuur zou ondersteunen. Zoiets hebben we al eerder gezien bij de Motorola Moto Z serie, welke Moto Mods ondersteunt.  Essential zou werken aan een gepatenteerde poort, welke gebruikt kan worden voor het opladen van het toestel en voor het aansluiten van de randapparatuur. Één van deze aansluitbare apparaten zou een 360 graden camera kunnen zijn.

Nieuw besturingssysteem

Hoewel nog niks officieel is, zou de Essential smartphone al midden 2017 uit kunnen komen. Volgens Bloomberg is de prijs van de iPhone 7 een goede prijsindicatie voor de nieuwe Essential. Het is niet zeker of de telefoon op Android zal draaien. Gezien Rubin het eerder heeft gehad over nieuwe platformen, zouden we ook te maken kunnen krijgen met een heel nieuw besturingssysteem.

Bron: Bloomberg

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters