‘Android medeoprichter Andy Rubin werkt aan eigen smartphone’

Volgens de bekende leverancier van het laatste nieuws, Bloomberg, is Andy Rubin hard aan het werk om een eigen smartphone op de markt te zetten. Het toestel zou gelanceerd gaan worden door Essential Products Inc. Dit is een gloednieuw bedrijf, welk binnenkort door Rubin officieel aangekondigd zal worden.

I’m your father: Andy Rubin

Andy Rubin
Andy Rubin

Door velen wordt Rubin gezien als de vader van Android. Dat is niet zo vreemd, gezien hij de medeoprichter is van Android Inc. en in 2003 begon met het ontwikkelen van het besturingssysteem. Toen Google het bedrijf in 2005 overnam werd Rubin ingehuurd om het Android team aan te sturen. Onder zijn toeziend oog werd Android al snel het meest populaire mobiele besturingssysteem. Zoals we weten komt aan alles uiteindelijk een einde en twee jaar geleden verliet Rubin uiteindelijk de Google familie.

Concurrentie voor Apple, Google en Samsung

De nieuwe Essential smartphone zal volgens de berichten een display krijgen dat over de hele telefoon loopt. Gemaakt van hoogwaardige materialen is het doel te concurreren tegen de iPhone, Google’s Pixel en de Galaxy vlaggenschip toestellen. Bij één van de modellen zou het scherm zelfs groter zijn dan 5.5 inch, terwijl het toestel toch kleiner was dan de iPhone 7 Plus. Dit zou mogelijk zijn door het ontbreken van de randen. Essential is bezig met experimenten met verschillende niveaus van drukgevoeligheid van het scherm. Waar ook mee wordt getest  zijn metalen randen voor de hele telefoon en een keramische achterkant.

Extra gadgets

Interessant aan het nieuwe toestel is, dat het randapparatuur zou ondersteunen. Zoiets hebben we al eerder gezien bij de Motorola Moto Z serie, welke Moto Mods ondersteunt.  Essential zou werken aan een gepatenteerde poort, welke gebruikt kan worden voor het opladen van het toestel en voor het aansluiten van de randapparatuur. Één van deze aansluitbare apparaten zou een 360 graden camera kunnen zijn.

Nieuw besturingssysteem

Hoewel nog niks officieel is, zou de Essential smartphone al midden 2017 uit kunnen komen. Volgens Bloomberg is de prijs van de iPhone 7 een goede prijsindicatie voor de nieuwe Essential. Het is niet zeker of de telefoon op Android zal draaien. Gezien Rubin het eerder heeft gehad over nieuwe platformen, zouden we ook te maken kunnen krijgen met een heel nieuw besturingssysteem.

Bron: Bloomberg

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters