Android-app maakt smartphone toegankelijk voor blinden

Een blinde software-ontwikkelaar heeft een app ontwikkeld waardoor Androidsmartphones nuttig zijn voor blinden en slechtzienden.

georgie appDe app heet Georgie en de software is speciaal bedoeld om blinde gebruikers te helpen om te navigeren. De app helpt om teksten voor te lezen, een bus te pakken, en de gps helpt de blinde bij het bepalen van zijn eigen locatie.

”Het is de eerste smartphone die is ontworpen voor blinden, door een blinde”, aldus de ontwikkelaar. Die onlangs met gebruikmaking van zijn eigen app zijn eerste sms ooit verstuurde

Het is voor blinden mogelijk om een Androidtelefoon aan te schaffen waar de app op is voorgeïnstalleerd. Sight and Sound Technology verkoopt zowel hard- als software voor blinden. Een blinde die al een Androidtelefoon heeft, kan ook alleen de app kopen in Google Play.

Georgie laat gebruikers gewoon met gebaren en vingers door de software heen lopen, zoals met elke Android-app. Maar Georgie doet uiteraard meer: als je je vinger een tijdlang op dezelfde plek op het scherm houdt, krijg je een piep te horen en dan wordt de functie die je beroert, hardop voorgelezen. Op die manier grijp je niet mis als je wilt telefoneren, een sms versturen of je eigen gps-locatie wilt bepalen. Georgie maakt hierbij gebruik van spraakherkenningssoftware.

”Georgie is een suite met applicaties die is bedoeld om bij alle aspecten van het leven van een blinde of slechtziende te helpen”, meldt de directeur van Sight and Sound Technology, die de software distribueert.

Het is mogelijk om de software-functies uit te breiden door meer apps te downloaden. Er is een lifestyle-app die kranten voorleest, en een online blog die je met de stem kunt vullen. Er is een travel-app die je laat weten of je in de buurt bent van een interessante toeristische plek en er is een bus-monitor die in de gaten houdt of je in de buurt bent van een bushalte, en je tevens laat weten hoe lang het nog duurt voor de eerstvolgende bus arriveert.

Ontwerper Roger Wilson-HInds laat weten dat zijn app de wereld van blinden en slechtzienden totaal zal veranderen.

Bron: Mashable

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters